Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Norfolk Terrier

Levensverwachting: 12 - 15 jaar

Gewicht: 4 - 6 kg

Schofthoogte: 23 - 25 cm

Norfolk Terriër

De Norfolk Terriër is het hondenras van een van de kleinste kortbenige Terriërs.

Geschiedenis

De Norfolk Terriër is in de negentiende eeuw ontstaan in de streek Norfolk in Engeland. Dit ras is pas onlangs erkend. De Norfolk en de Norwich Terriërs hoorden oorspronkelijk tot één ras, maar tegenwoordig worden ze officieel als twee aparte rassen gezien, op grond van de plaatsing van de oren. De Norfolk Terriër is officieel gefokt in Engeland als een kleine rattenjager. Later werden deze honden ook gebruikt om de vossen, die tijdens de vossenjacht een hol in duiken uit hun holen te jagen, opdat de paarden en de jachthonden door kunnen gaan met jagen op de andere vossen. In de vroege twintigste eeuw stond deze hond in Amerika bekend als de "Jones Terriër".

Karakter

De Norfolk Terriër is een actieve, moedige, aanhankelijk en goed gebalanceerde hond. Deze hond is noch nerveus, noch ruziezoekend. Wanneer hij consequente regels krijgt, is het een makkelijk hond om af te richten. Deze kleine honden zijn zeer beminnelijk en goed met kinderen, het is wel belangrijk om ze bezig te houden om ongewenst gedrag te voorkomen.

Deze hond zal als hij lange tijd alleen buiten wordt gelaten, gaan graven en blaffen. Hij zal geen problemen veroorzaken met andere dieren, maar het kan moeilijk zijn om hem zindelijk te maken. De Norfolk Terriër houdt van speeltjes en ballen en gat graag mee naar buiten om een klein eindje te joggen. Sommige Norfolk Terriërs hebben een sterk jaloers karakter.

Gezondheid van de Norfolk Terriër

De Norfolk Terriër is een langlevende en geharde hond. Ziektes die voorkomen zijn de Ziekte van Von Willebrand en oogproblemen. De ziekte waarbij er een tekort is aan bloedeiwitten is zowel en overgeërfde als een verworven ziekte.

Verzorging

Deze hond heeft een ruige, middellange, waterdichte vacht die relatief makkelijk te verzorgen is. Het is wel belangrijk om de vacht iedere dag te kammen en te borstelen om te voorkomen dat de vacht gaat vervilten. De vacht hoeft weinig geknipt te worden. Tijdens de rui moet extra aandacht aan de verzorging van de vacht worden geschonken. Baden en gebruik van droogshampoo alleen indien nodig. De Norfolk Terriër verhaart weinig, het is makkelijker om de vacht iedere zes tot acht weken professioneel te laten trimmen.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen