Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Noorse Elandhond

Levensverwachting: 12 - 15 jaar

Gewicht: 22 - 25 kg

Schofthoogte: 49 - 52 cm

Noorse Elandhond

De Noorse Elkhound is duizenden jaren oud en daarmee een van de oudste hondenrassen ter wereld.

Geschiedenis

Deze honden hebben jagers vergezeld sinds 4000 tot 5000 voor Christus. De Noorse Elkhound werd in Scandinavië gebruikt om op groot wild te jagen en ook op elanden, waar hij zijn naam door heeft gekregen. Door de eeuwen heen heeft de Noorse Elkhound succesvol gejaagd op allerlei dieren, zoals op de das, lynx, bergleeuw, beren, wolven, rendieren en zelfs konijnen. Wanneer het land in oorlogssituatie komt, heeft de Noorse minister van defensie de macht om alle Noorse Elkhounds van privé bezitters te mobiliseren. In de huidige tijd heeft de Noorse Elkhound zich door zijn vriendelijke en betrouwbare karakter zich in vele huizen een plaats verworven als geliefd huisdier. Dit ras werd in 1877 voor het eerst tentoongesteld. In 1923 is de Elkhound Club opgericht en is het ras officieel erkend door de British Kennel Club.

Karakter

De Noorse Elkhound is een onbevreesde en vriendelijke hond. Terwijl sommige exemplaren enigszins gereserveerd kunnen zijn tegenover vreemden, zal de Noorse Elkhound wanneer hij de mensen heeft leren kennen, ze met enthousiasme begroeten. Deze honden zijn zeer betrouwbare, energieke en alerte begeleiders voor kinderen en gevoelige bewakingshonden. Deze hond is zeer zindelijk en volgzaam. Hij is liefdevol, trouw en is tegelijkertijd gevoelig. De Noorse Elkhound heeft zijn eigen gedachten en is behoorlijk onafhankelijk, een karaktertrek die bij de Noordpoolhonden gewoon is.

Gezondheid van de Noorse Elandhond

De Noorse Elkhound heeft een aanleg tot ziektes zoals heupdysplasie, posttraumatische dermatitis en PRA. Het syndroom van Fanconi komt soms voor. Bij het voeden moet goed worden opgelet omdat deze honden de neiging hebben om snel overgewicht te ontwikkelen.

Verzorging

Deze hond heeft een harde, ruwe, waterdichte vacht die makkelijk te verzorgen is. De vacht moet regelmatig worden geborsteld. Wanneer de ondervacht verhaart heeft de vacht extra verzorging nodig. Gebruik een rubberborstel of een houten kam met een dubbele rij metalen tanden om het dode haar tussen het nieuwe haar vandaan te borstelen. Onnodig baden moet worden vermeden, omdat daardoor de natuurlijke vetten van de huid worden verwijderd. Net als andere poolhonden heeft de Noorse Elkhound niet de gebruikelijke hondengeur. De vacht is zowel water als vuil bestendig. Eens per jaar gaat de Noorse Elkhound hevig in de rui.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen