Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

newfoundlander ras

Levensverwachting: 8 - 10 jaar

Gewicht: 45 - 70 kg

Schofthoogte: 63 - 74 cm

Newfoundlander

De Newfoundlander is een grote en krachtige hondenras afkomstig uit Newfoundland, Canada.

Geschiedenis

De Newfoundlander is een grote en krachtige hondenras afkomstig uit Newfoundland, Canada. Het ras is ontstaan in de 16e eeuw en werd oorspronkelijk gebruikt als werkhond voor het vissen en het transporteren van goederen. De Newfoundlander was ook zeer populair bij de mensen die op de vissersboten werkten, vanwege hun kracht, uithoudingsvermogen en loyaliteit. In de loop van de tijd evolueerde het ras ook tot een gezinshond en huisgenoot, en werd bekend om hun vriendelijke en zachtaardige karakter. De Newfoundlander is tegenwoordig een van de meest populaire hondenrassen in Canada en wordt over de hele wereld gewaardeerd om hun unieke uiterlijk en karakter.

Karakter

De Newfoundlander is een grote en krachtige hondenras met een uniek en imposant uiterlijk. Ze zijn bekend om hun kracht, uithoudingsvermogen en loyaliteit. De Newfoundlander is ook zeer intelligent en gemakkelijk te trainen, maar heeft ook een zachtaardig en vriendelijk karakter. Ze zijn zeer aanhankelijk met hun baas en gezin en houden van knuffelen en spelen.

De Newfoundlander is ook een geweldige huishond en kan goed overweg met kinderen en andere huisdieren. Echter, vanwege hun grote omvang en kracht vereisen ze wel goede opvoeding en socialisatie om hun gedrag onder controle te houden. Al met al is de Newfoundlander een geweldig ras voor mensen die op zoek zijn naar een krachtige en vriendelijke huisgenoot.

Gezondheid van de Newfoundlander

De Newfoundlander is in het algemeen een gezond en sterk hondenras. Zoals bij alle hondenrassen, is het belangrijk om regelmatig naar de dierenarts te gaan voor controles en vaccinaties om gezondheidsproblemen te voorkomen. Sommige specifieke gezondheidsproblemen waar de Newfoundlander gevoelig voor kan zijn, zijn onder andere heupdysplasie, osteochondrose en von Willebrand-ziekte.

Het is ook belangrijk om een gezonde en gebalanceerde voeding te geven aan de Newfoundlander om hun gezondheid te ondersteunen en te bevorderen. Al met al is goede zorg en verzorging belangrijk om de Newfoundlander gezond en tevreden te houden.

Verzorging

De vacht van de Newfoundlander is uitgerust met een dubbele vacht, is van gemiddelde lengte en recht of licht golvend. De onder- en buitenlaag hebben oliën om te voorkomen dat vuil de vacht binnendringt. De staart, poten en buik hebben vaak langer haar. De vacht is meestal wit, zwart/grijs, of bruin of zwart. Gebruik een harde borstel of een speldenborstel voor het verzorgen, omdat de dikke dubbele laag gemakkelijk mat kan worden. Borstel de Newfoundlander meerdere keren per week om te zorgen dat dit niet gebeurt. Hij zal voornamelijk in de lente en herfst veel haren verliezen.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen