Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

newfoundlander ras

Levensverwachting: 8 - 10 jaar

Gewicht: 45 - 70 kg

Schofthoogte: 63 - 74 cm

Newfoundlander

De Newfoundlander is grote hond met een nog groter hart. Ze maken ieder gezin compleet. Deze hond is de perfecte metgezel voor jagers en vissers.

Geschiedenis

De Newfoundlander is ontstaan ​​rond 1700 en is vernoemd naar zijn geboorteplaats, Newfoundland (Canada). Oorspronkelijk werd hij als vissershond gebruikt. De Newfoundlander is gemaakt om te worden gebruikt in en rond de Atlantische Oceaan. Op het land werd dit ras gebruikt als waak- en roedelhond. Newfoundlanders werden gebruikt door mensen in Noord-Amerika en uiteindelijk vond het zijn weg naar Europa. Je zult de Newfoundlander vaak zien bij gehoorzaamheid en waterproeven. Dit ras is ook een uitstekende reddingshond.

Karakter

Omdat het ras extreem loyaal is, doet de Newfoundlander het niet goed in situaties waarin het uit zijn gezin wordt verwijderd. Het zal zelfs het verlies van een ander familielid of huisdier betreuren. De Newfoundlander kan goed opschieten met andere dieren en honden, ongeacht hun grootte. Dit ras is gemakkelijk te trainen en is goed in staat om alleen te zijn. De Newfoundlander is gevoelig voor harde geluiden en doet het goed in een rustige, positieve omgeving. De Newfoundlander is verder ook uitstekend met kinderen, hij zal geduldig en kalm communiceren en de kinderen beschermen. Deze mooie hond speelt met iedereen, kan makkelijk mee in de auto en neemt deel aan vrijwel elke activiteit met het gezin.

De Newfoundlander is gemakkelijk te trainen, je krijgt de beste resultaten door positieve trainingsmethoden voor versterking te gebruiken. Omdat het een gevoelig ras is, zijn luide en verhoogde stemmen ontmoedigend, dus gebruik herhaling en positieve beloningen voor snelle resultaten. Wanneer je begint, mag de training aanvankelijk slechts door één persoon worden gevolgd. Andere familieleden kunnen later leren werken met de hond. Zorg ervoor dat trainingssessies kort zijn en plan ze een paar keer per dag in. Als je een klein huis hebt zal de Newfoundlander zich aanpassen en voorzichtig zijn met objecten die hij onderweg tegenkomt. De Newfoundlander is kalm, zachtaardig, geduldig, intelligent en zal zijn familie beschermen door tussen hen in te staan ​​richting potentiële bedreigingen.

Gezondheid van de Newfoundlander

De Newfoundlander is geen onbekende voor (erfelijke) ziekten. De Newfoundlander is gevoelig voor sub-aortastenose, heupdysplasie, elleboogdysplasie, maagtorsie en verschillende veel voorkomende oogproblemen. Ook kan de Newfoundlander lijden aan de ziekte van Von Willebrand, een abnormale bloedingsstoornis, evenals epilepsie.

Verzorging

De vacht van de Newfoundlander is uitgerust met een dubbele vacht, is van gemiddelde lengte en recht of licht golvend. De onder- en buitenlaag hebben oliën om te voorkomen dat vuil de vacht binnendringt. De staart, poten en buik hebben vaak langer haar. De vacht is meestal wit, zwart/grijs, of bruin of zwart. Gebruik een harde borstel of een speldenborstel voor het verzorgen, omdat de dikke dubbele laag gemakkelijk mat kan worden. Borstel de Newfoundlander meerdere keren per week om te zorgen dat dit niet gebeurt. Hij zal voornamelijk in de lente en herfst veel haren verliezen.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.