Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Mopshond hond

Levensverwachting: 12 - 15 jaar

Gewicht: 6 - 9 kg

Schofthoogte: 25 - 30 cm

Mopshond

De Mopshond is een kleine hondenras dat afkomstig is uit Engeland.

Geschiedenis

De Mopshond is een oud ras dat al meer dan 400 jaar bestaat en is waarschijnlijk afgeleid van de Franse Griffon. Mopshonden waren vroeger populair als jachthonden en werden gebruikt voor het jagen op konijnen en hazen. Mopshonden werden populair in Frankrijk in de daaropvolgende eeuwen. Josephine, voordat ze trouwde met Napoleon, liet haar hond berichten voor haar bezorgen. Dat hondje was een Mopshond en één van vele die in Frankrijk op dat moment bloeiden.

Tegenwoordig staan Mopshonden bekend als milde honden die perfect zijn voor het moderne en stedelijke leven. Mopshonden zijn echter erg aanpasbaar en gemakkelijk te handhaven en doen het goed in praktisch elke omgeving, hoe groot of klein ook.

Karakter van de Mopshond

De Mopshond is een vriendelijke, sociale allemansvriend. Hij wil graag overal mee naar toe. Hij heeft een goedaardig karakter, het is een echte kindervriend. Deze hond is een tikkeltje koppig en snel op zijn teentjes getrapt, maar hij blijft altijd een grappige spring-in-'t-veld. Vroege socialisatie is bij de Mopshond belangrijk zodat de hond opgroeit tot een volwassen hond dat goed luistert naar zijn baasje(s).

Gezondheid

Mopshonden zijn over het algemeen gezonde honden, maar zoals bij elk ras kunnen ze bepaalde gezondheidsproblemen hebben. Hieronder staan enkele gezondheidsproblemen waar Mopshonden vatbaar voor kunnen zijn:

  • Ademhalingsproblemen: Mopshonden hebben vaak ademhalingsproblemen vanwege hun grote ogen en korte neus, wat kan leiden tot piepende ademhaling en moeite met het uitvoeren van fysieke activiteiten.
  • Overgewicht: Mopshonden zijn gevoelig voor overgewicht vanwege hun kleine formaat en korte, dikke vacht. Het is belangrijk om hun voeding en beweging in de gaten te houden om overgewicht te voorkomen.
  • Heupdysplasie: Dit is een aandoening waarbij het heupgewricht niet goed functioneert, wat kan leiden tot pijn en stijfheid. Mopshonden zijn vatbaar voor heupdysplasie vanwege hun bouw en kunnen het probleem erfelijk hebben.
  • Oogproblemen: Mopshonden kunnen oogproblemen hebben, zoals entropion (een aandoening waarbij de ooglidrand naar binnen keert) en glaucoom (verhoogde oogboldruk die kan leiden tot gezichtsverlies).
  • Huidproblemen: Mopshonden kunnen vatbaar zijn voor huidproblemen, zoals huidaandoeningen en allergieën.

Verzorging

De Mopshond heeft een kortharige, gladde vacht. Deze hond verhaart hevig en moet regelmatig geborsteld worden. Een Mopshond moet na het baden snel worden afgedroogd. Ook moeten de oren regelmatig worden schoongemaakt en de nagels geknipt. De kleuren zijn abrikoos, beige (fawn), zwart of zilver. De karakteristieke aftekeningen moeten goed tot hun recht komen in de zuivere kleur van de vacht. Deze zwarte aftekeningen zijn het masker, de duimafdruk voor op het hoofd en de streep van de achterhoofdsknobbel tot aan de staartpunt (de zgn. Aalstreep).

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen