Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Mexicaanse Naakthond ras

Levensverwachting: 12 - 15 jaar

Gewicht: 5 - 20 kg

Schofthoogte: 25 - 58 cm

Mexicaanse Naakthond

De Mexicaanse Naakthond komt uit Mexico en bestaat al vele duizenden jaren.

Geschiedenis

Dit ras is de oudste van de rashonden en dit Latijns Amerikaanse ras kan tot drieduizend jaar terug worden gedateerd. De Tolteken, de Azteken de Maya's en de Colima Indianen hebben deze honden gehad en de Mexicaanse Naakthond wordt beschouwd als de vertegenwoordiger op aarde van de god Xolotl. De Mexicaanse Naakthond komt voor in drie formaten: toy, middenslag en standaard. Bovendien zijn er twee types van het ras: de haarloze Mexicaanse Naakthond en de Mexicaanse Naakthond met vacht. Beide types kunnen voorkomen in één worp, hetgeen zeer ongewoon is. Andere namen voor dit ras zijn Xoloitzcuintli, Mexican hairless Dog, Perro sin pelo mexicano, Mexikansk Nakenhund, Chien nu mexicain, Chien Nu du Mexique, en Mehhiko karvutu koer.

Karakter

De Mexicaanse Naakthond heeft geen bekende genetische fouten of gevoeligheden en het is een relatief makkelijk te verzorgen hond. Sommigen van dit ras zijn haarloos, maar voor alle Mexicaanse Naakthonden geldt dat ze gevoelig zijn voor de elementen. De Mexicaanse Naakthonden met een lichte huid moeten voordat ze in de zon kunnen ingesmeerd worden met zonnecrème. De exemplaren met een donkere huid verdragen de zonnestralen goed. Deze honden hebben wel bescherming nodig tegen de kou en kunnen koudere klimaten verdragen wanneer ze goed gekleed zijn. Hoewel deze honden beschermd moten worden tegen bepaalde weersomstandigheden is dit een gehard ras. Deze honden zijn vatbaar voor huidirritaties en zijn gevoelig voor medicijnen.

Deze honden hebben niet veel beweging nodig, spelen, stoeien en wandelingen aan de lijn zijn voldoende om ze tevreden te houden. De Mexicaanse Naakthond is zeer intelligent en wil zijn baas graag plezieren. Een vaste hand en een vroege socialisatie zijn noodzakelijk, omdat zonder dat de puppies angstig en onzeker kunnen worden. Hoewel deze honden beminnelijk en aanhankelijk zijn, en intelligent, gehoorzaam, nieuwsgierig, en onafhankelijke denkers, zijn het nog steeds primitieve honden. In het algemeen zijn deze honden zeer gezond. Deze honden zijn gevoelig voor harde straffen. Ze zijn uitzonderlijk intuïtief en uitermate trouw aan hun baas en aanhankelijk aan hun familie.

Gezondheid van de Mexicaanse Naakthond

De Mexicaanse Naakthond kent geen andere structurele gezondheidsproblemen. Incidenteel komen epilepsie en huidziektes voor.

Verzorging

Daar de meeste Mexicaanse Naakthonden haarloos zijn, hoeft de vacht niet geborsteld te worden en verharen deze honden niet. De haarloze huid moet zeer goed verzorgd worden, omdat deze gevoelig is voor de zon, kou, regen, natte sneeuw en hagel, chemicaliën en liggen op een harde ondergrond. De gevoelige huid moet regelmatig worden gewassen en tegen uitdroging worden beschermd. De Mexicaanse Naakthond is zeer geschikt voor allergische personen vanwege zijn haarloze huid en past zich aan alle levensstijlen aan.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen