Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

mechelse herder ras

Levensverwachting: 12 - 14 jaar

Gewicht: 25 - 34 kg

Schofthoogte: 56 - 61 cm

Mechelse Herder

De Mechelse Herder is één van de vier variëteiten van de Belgische Herder, deze hond is genoemd naar de Belgische stad Mechelen.

Geschiedenis

De Mechelse Herder is één van de vier Belgische Herdershonden, dat wil zeggen honden die gewoonlijk worden gebruikt om schapen te hoeden. De Belgische Mechelse herder eigenlijk veel populairder in zijn thuisland België dan in de VS, zelfs ondanks de relatieve populariteit van de Duitse Herder. Hoewel er drie andere rassen van Belgische Herdershonden zijn, hebben velen ze allemaal als hetzelfde ras beschouwd met minimale verschillen, zoals de kleur van hun vacht.

Toch verwierf de Mechelse Herder de Amerikaanse Kennel Club-erkenning als een op zichzelf staand ras in 1959. In het Verenigd Koninkrijk wordt de meer Europese manier om deze hond als onderdeel van een groter ras te erkennen echter nog steeds toegepast. Dit kan voor enige verwarring tussen de twee continenten zorgen, maar wanneer je een Mechelse Herder ziet, kan er weinig misverstand zijn dat je inderdaad naar een zeer serieuze hond kijkt.

Karakter

De Mechelse Herder kan territoriaal zijn en soms bang voor vreemden, dus het is belangrijk om de Mechelse Herder aan te tonen dat andere mensen niet altijd een bedreiging hoeven te vormen. De ervaring van de Mechelse Herder op Belgische boerderijen beïnvloedt duidelijk zijn algehele aanleg, omdat het een goede gezelschapshond is met een sterk gevoel voor territorium. Zijn gedrag is erg gehoorzaam rond de zijn meester, maar ze kunnen soms roekeloos worden zonder de juiste training.

Deze hond is er dol op om buiten te zijn, dit is volledig in lijn met het actieve leven dat hij met zich meebrengt. Het wonen op een boerderij zou uitstekend zijn voor de Mechelse Herder, omdat er volop gelegenheid is om te sporten en spelen. De Mechelse Herder kan in appartementen wonen, maar dit vereist een goede gewoonte van buitenoefeningen zodat de Mechelse Herder zijn energie kwijt kan en geen ongewenst gedrag zal gaan vertonen. Deze hond houdt ervan om vrij te zijn van de riem als je weet dat het veilig is, en dat kan het beste op zijn eigen privéterrein.

Gezondheid van de Mechelse Herder

Zoals bijna alle honden van zijn grootte, kan heupdysplasie een probleem zijn bij de Mechelse Herder. Maar er zijn verder geen grote gezondheidsproblemen voor de Mechelaar, waardoor het een bijzonder taai ras te noemen is.

Verzorging

De vacht van de Mechelse Herder moet relatief kort zijn en klaar voor verschillende weersomstandigheden, waardoor het een goede veelzijdigheid heeft. Regelmatige verzorging kan nodig zijn om ervoor te zorgen dat de vacht niet te lang wordt, minimaal eenmaal per week borstelen is verstandig om de vacht en de huid gezond te houden. Nagels hoeven alleen geknipt te worden wanneer je merkt dat de pootjes hard op de grond beginnen te tikken.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen