Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Mastino Napoletano

Levensverwachting: 8 - 10 jaar

Gewicht: 50 - 70 kg

Schofthoogte: 58 - 77 cm

Mastino Napoletano

Vroeger werd de Mastino Napoletano gebruikt als vechthond. Tegenwoordig worden de dieren in Italië gebruikt als verdedigingshond en politiehond. Buiten Italië wordt hij gehouden als gezinshond.

Geschiedenis

De Mastino Napoletano is groot, sterk gebouwd, stoer, met een majestueus voorkomen. De hond is langer dan hoog, en evenwichtig in verhouding. De Mastino Napoletano is van oorsprong een Italiaans ras. De dieren stammen af van de grote Romeinse vechthonden en de honden die werden gebruikt bij de gladiatorengevechten. Het ras werd van de ondergang gered door belangstelling van een Zwitserse kynoloog Leimgruber. Hij attendeerde mensen buiten Italië op dit bijzondere ras.

Karakter

De grote, als werkhond geclassificeerde aanhankelijke Mastino Napoletano kan ook een fijn gezinshuisdier zijn en kan zelfs op een appartement worden gehouden. Maar deze hond is wel te groot voor een te kleine woning, omdat hij het meubilair opzij zal schuiven om ruimte voor zichzelf te maken. Deze hond doet het goed met kinderen, maar houdt zich afzijdig van vreemden; hij zal echter niet agressief worden. Wanneer hij als puppy is gesocialiseerd en afgericht zal hij met andere dieren overweg kunnen; maar vooral de mannelijke Mastino Napoletano heeft de neiging om agressiviteit te vertonen tegenover honden van dezelfde sekse.

Het is een redelijke luiwammes, die ervan houdt om in en rond het huis te liggen, maar hij houdt ook van buiten zijn en lange wandelingen zijn goed voor zijn gezondheid. Om schade aan de botten te voorkomen, moet een jonge Mastino Napoletano niet te veel beweging krijgen of zelfs verhinderd worden al te veel te spelen.

Gezondheid van de Mastino Napoletano

In de groeifase zijn de dieren gevoelig voor afwijkingen aan de botten en gewrichten. Op latere leeftijd kunnen de dieren hartproblemen ontwikkelen. Over het algemeen is het een gezond en stevig ras, maar gezondheidsproblemen die de Mastino Napoletano kan enkele gezondheidsproblemen ontwikkelen, waaronder heupdysplasie, groeipijnen vanwege zijn grote botten (dit gaat vanzelf over), oogontstekingen waarvoor een kleine ingreep nodig kan zijn en hartproblemen.

Verzorging

De Mastino Napoletano is makkelijk te verzorgen. Hij verhaart zeer weinig en alleen borstelen is al voldoende om de vacht in goede conditie te houden. Deze hond kan goed tegen kou, maar heeft problemen met de aanpassing aan warm en vochtig weer. De Mastino Napoletano kwijlt, vooral tijdens het eten en het drinken. Warm weer en nervositeit kunnen ook tot kwijlen leiden, maar hier kan een kleine handdoek uitkomst bieden.

hondennieuws
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.