Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Mastino Napoletano

Levensverwachting: 8 - 10 jaar

Gewicht: 50 - 70 kg

Schofthoogte: 58 - 77 cm

Mastino Napoletano

De Mastino Napoletano is een grote en krachtige hondenras afkomstig uit Napels, Italië.

Geschiedenis

Het ras is ontstaan in de middeleeuwen en werd oorspronkelijk gebruikt als waakhond voor boerderijen en landgoederen. De Mastino Napoletano was zeer populair bij de rijke en machtige families in Napels en omgeving, en werd gezien als een teken van rijkdom en status. In de loop van de tijd evolueerde het ras ook tot een huishond en gezelschapshond, maar bleef bekend om zijn kracht, intelligentie en loyaliteit. De Mastino Napoletano is tegenwoordig een van de meest populaire hondenrassen in Italië en wordt over de hele wereld gewaardeerd om zijn unieke uiterlijk en karakter.

Karakter

De Mastino Napoletano staat bekend om hun kracht, uithoudingsvermogen en loyaliteit. Ze zijn ook zeer intelligent en gemakkelijk te trainen, maar kunnen ook een eigenwijs karakter hebben. De Mastino Napoletano is zeer aanhankelijk met hun baas en gezin, maar kan soms agressief zijn naar vreemden en andere honden. Ze zijn zeer geschikt als waakhond en beschermer van het gezin, maar vereisen ook veel beweging en stimulatie om tevreden en gezond te blijven. Al met al is de Mastino Napoletano een geweldig ras voor mensen die op zoek zijn naar een krachtige en trouwe huisgenoot.

Gezondheid van de Mastino Napoletano

In de groeifase is de Mastino Napoletano gevoelig voor afwijkingen aan de botten en gewrichten. Op latere leeftijd kunnen ze hartproblemen ontwikkelen. Over het algemeen is het een gezond en stevig ras, maar gezondheidsproblemen die de Mastino Napoletano kan enkele gezondheidsproblemen ontwikkelen, waaronder heupdysplasie, groeipijnen vanwege zijn grote botten (dit gaat vanzelf over), oogontstekingen waarvoor een kleine ingreep nodig kan zijn en hartproblemen.

Verzorging

De Mastino Napoletano is makkelijk te verzorgen. Hij verhaart zeer weinig en alleen borstelen is al voldoende om de vacht in goede conditie te houden. Deze hond kan goed tegen kou, maar heeft problemen met de aanpassing aan warm en vochtig weer. De Mastino Napoletano kwijlt, vooral tijdens het eten en het drinken. Warm weer en nervositeit kunnen ook tot kwijlen leiden, maar hier kan een kleine handdoek uitkomst bieden.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen