Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Mastín Español

Levensverwachting: 10 - 14 jaar

Gewicht: 52 - 100 kg

Schofthoogte: 72 - 88 cm

Mastín Español

De Mastín Español is een hondenras dat afkomstig is uit Spanje.

Geschiedenis

De Mastín Español wordt erkend als een oud ras, hoewel de exacte oorsprong onbekend is. Vermeldingen van de Mastín Español kunnen meer dan 2000 jaar teruggevoerd worden naar het Iberisch schiereiland waar de voorouders van het ras waarschijnlijk werden geïntroduceerd door de Feniciërs en Grieken voorafgaand aan de Romeinse invasie. De Mastín Español werd grotendeels gebruikt als herdershond en veehouder in Europa en er zijn aanwijzingen dat het ras mogelijk ook is gebruikt in veldslagen die de Spanjaarden hadden tegen inheemse volkeren.

Karakter van de Mastín Español

De Mastín Español is een hondenras dat bekendstaat om zijn kracht, intelligentie en loyaliteit. Het ras is afkomstig uit Spanje en werd oorspronkelijk gefokt om te werken op de veehouderij en voor de jacht. De Mastín Español is een sterk en atletisch ras dat bekendstaat om zijn uithoudingsvermogen en wendbaarheid. Het ras is ook intelligent en makkelijk te trainen, en het is loyaal en trouw aan zijn eigenaar. De Mastín Español is een sociale hond die het goed kan vinden met andere honden en mensen, maar het ras heeft wel een sterk bewakingsinstinct en kan behoorlijk beschermend zijn. Het is belangrijk om de Mastín Español goed te trainen en socialiseren zodat hij zich goed gedraagt in verschillende situaties.

Gezondheid

Als hond van een groot ras is de Mastín Español gevoelig voor een aantal musculoskeletale problemen, waaronder heupdysplasie en elleboogdysplasie. Het is erg belangrijk dat dit ras niet te snel als puppy mag groeien, omdat het waarschijnlijk last heeft van pano-ostiose of groeipijnen, en de snelle groei kan de hond vatbaar maken voor musculoskeletale problemen op latere leeftijd. Andere gezondheidsproblemen waarvan bekend is dat ze het ras beïnvloeden, zijn hartproblemen, entropion en ademhalingsproblemen.

Verzorging

De Mastín Español is geen overdreven actief ras, maar deze honden hebben wel een dagelijkse wandeling nodig om aan hun trainingsbehoeften te voldoen. Hij heeft een korte vacht die wordt gezien in verschillende kleuren, waaronder geel, zwart, rood, bruin en grijs, evenals gebroken kleuren en gevlekte patronen. De staart is omzoomd met bont en het haar in het midden van de rug kan iets langer zijn dan de rest van het lichaam. Omdat de vacht van de Mastín Español zo kort en dicht is, heeft hij niet veel onderhoud of verzorging nodig. Regelmatig borstelen zal helpen om het afstoten onder controle te houden en baden wordt alleen aanbevolen als dat nodig is.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen