Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Mastín-del-Pirineo

Levensverwachting: 12 - 14 jaar

Gewicht: 50 - 80 kg

Schofthoogte: 70 - 80 cm

Mastín del Pirineo

De Mastín del Pirineo is ontstaan in de Aragonese Pyreneeën in Spanje.

Geschiedenis

De Mastín del Pirineo is een bergras, bekend om zijn grootte en beschermende instincten waardoor het zo'n effectieve veehouder is. Er is weinig bekend over de exacte oorsprong of geschiedenis van het ras, maar de vroegste documentatie is afkomstig van de Club de Mastin del Pirineo de Espana in 1977. Het was pas onlangs bekend dat de Mastín del Pirineo uit zijn geboortestreek werd gehaald en naar andere landen werd getransporteerd. Deze hond wordt nog niet erkend door de AKC, maar wel door de FCI in 1982.

Karakter

Hoe groot de Mastín del Pirineo ook is, het is een verrassend kalm en zachtaardig ras. Ze zijn gefokt als veehouder en hebben daarom veel van zijn beschermende instincten behouden, dit ras zal niet aarzelen om op te komen voor zijn familie. De Mastín del Pirineo is zachtaardig en doet het vaak goed met kinderen. Je moet echter voorzichtig zijn met deze hond in de buurt van kleine kinderen, vanwege zijn grote formaat. De Mastín del Pirineo is over het algemeen niet agressief tegen mensen, maar hij kan wat op zijn hoede zijn voor vreemden. Vroege training en socialisatie zijn nodig om deze hond te helpen het zelfvertrouwen te ontwikkelen waar het ras bekend om staat.

Gezondheid van de Mastín del Pirineo

Er is weinig bekend over de gezondheidsproblemen waarvoor de Mastín del Pirineo gevoelig is. Maar grotere hondenrassen zijn vaak gevoeliger voor musculoskeletale problemen zoals heupdysplasie en elleboogdysplasie, ook lopen ze een hoger risico op maagverwijding volvulus of een opgeblazen gevoel.

Verzorging

De Mastín del Pirineo heeft een vrij lange dubbele vacht die regelmatig werpt. Om matten en klitten onder controle te houden (evenals het afstoten), moet je deze hond meerdere keren per week verzorgen. De vacht is zwaar en voornamelijk wit van kleur met grote, donkere vlekken, meestal in zwart, grijs of bruin en bruin.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen