Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Manchester Terrier

Levensverwachting: 14 - 16 jaar

Gewicht: 5 - 10 kg

Schofthoogte: 38 - 41 cm

Manchester Terriër

De Manchester Terriër is een hondenras van het Terriër type.

Geschiedenis

In de negentiende eeuw heeft John Hulme uit Manchester, Engeland de Manchester Terriër ontwikkeld om op ratten te jagen. Daarom heeft dit ras ook de bijnaam Ratten Terriër gekregen. De Manchester Terriër is ontwikkeld door de Black and Tan Terriër te kruisen met de Whippet. In die tijd werd de Manchester Terriër als de beste rattenjager beschouwd, hetgeen ook blijkt uit het feit dat een Manchester Terriër genaamd Billy in een wedstrijd in Engeland 100 ratten gedood zou hebben in slechts 6 minuten en 13 seconden.

De Manchester Terriër is een apart ras en is in het geheel niet verwant aan de Dobermann, hoewel hij daar wel op lijkt. Er zijn twee variëteiten van de Manchester Terriër, de standaard variëteit en de Toy variëteit. De Toy Terriër werd populair tijdens de regering van koningin Victoria, toen het verkleinen een rage was. Heden ten dage is de populariteit van de Manchester Terriër behoorlijk afgenomen, zelfs in zijn geboortestad Manchester.

Karakter

De Manchester Terriër is een zeer actieve en intelligente hond. Dit ras is zeer atletisch en waakzaam. De Manchester Terriër is trouw aan en een betrouwbare metgezel voor zijn eigenaar. Deze hond houdt ervan om te plezieren en is daardoor makkelijk af te richten. Ook doen deze honden het zeer goed bij gehoorzaamheidswedstrijden. Om zijn agressieve aard onder de duim te houden, moet de Manchester Terriër vanaf dat hij een puppy is zorgvuldig worden gesocialiseerd.

Dit ras heeft de neiging om koppig, bijterig en defensief te zijn. Daarom is een stevige en zorgvuldige aanpak bij het africhten noodzakelijk. Wanneer de Manchester Terriër van jongs af aan gesocialiseerd wordt, gaat hij over het algemeen goed met kinderen om. Sommige lijnen van de Manchester Terriër staan er om bekend dat ze agressiviteit vertonen tegenover andere honden en dieren. In ieder geval moet goed opgelet worden wanneer er andersoortige kleine dieren aanwezig zijn.

Gezondheid van de Manchester Terriër

Sommige lijnen van de Manchester Terriër zijn bevattelijk voor glaucoom, een bloedprobleem. Sommige lijnen van dit ras hebben een aanleg tot het krijgen van de ziekte van Von Willebrand, een zeldzame bloedziekte. De Manchester Terriër krijgt warmte-uitslag op zijn rug wanneer hij te lang in de zon wordt gelaten. Net als alle hondenrassen heeft ook de Manchester Terriër de juiste verzorging en controles door de dierenarts nodig.

Verzorging

De Manchester Terriër is makkelijk te verzorgen, omdat hij een korte en glanzende black and tan kleurige vacht heeft. De vacht krijgt glans door hem met een rubberen handschoen te wrijven. De klauwen moeten worden geknipt en de gehoorgangen moeten regelmatig worden schoongemaakt. De Toy Manchester Terriër verliest bijna geen haren, terwijl de standaard Manchester Terriër gemiddeld verhaart.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen