Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Maltipoo

Levensverwachting: 10 - 13 jaar

Gewicht: 3 - 9 kg

Schofthoogte: 20 - 35 cm

Maltipoo

Deze hond is ontwikkeld door het kruisen van een raszuivere Poedel met een Maltezer. De Maltipoo is over het algemeen vriendelijk en extravert. Deze pup zal doen alsof iedereen ter wereld zijn beste maatje is.

Geschiedenis

Helaas is er niet heel veel bekend over de exacte afkomst van de Maltipoo. Deze mix tussen Poedel en Maltezer is in de afgelopen 20 tot 30 jaar ergens in de Verenigde Staten gecreërd. De Maltipoo is door fokkers gemaakt als een kleine en aanhankelijke metgezel. Hun beoogde rol is om een ​​huisdier te zijn dat past in de levensstijl van elk gezin. De oorspronkelijke fokkers hebben zeker hun sporen verdiend. Het valt niet te ontkennen dat de Maltipoo een geweldige metgezel is voor bijna elk gezin. Zowel de Poedel als de Maltezer zijn populaire hondenrassen, dus men dacht dat het combineren van de twee het beste in beide rassen naar voren zou brengen.

Karakter van de Maltipoo

De Maltipoo is zachtaardig en over het algemeen kalm en is een geweldige gezinsgenoot voor diegenen die veel tijd met de hond willen doorbrengen. Deze hond houdt van zijn mensen en kan zich snel gaan hechten. Deze sterke band tussen hond en mens kan echter problematisch zijn, omdat deze honden vaak last hebben van verlatingsangst. Ze kunnen depressief worden en zelfs zichzelf schade toebrengen door hun eigen haren uit te trekken of op hun huid te kauwen. De Maltipoo doet het het beste wanneer hij niet voor langere tijd alleen wordt gelaten. Dit maakt ze ideale metgezellen voor ouderen of mensen die veel thuis werken.

De Maltipoo is energiek en vol pit, genoeg om van al zijn familieleden te genieten. Hij jaagt graag een bal na of speelt een spelletje met de kinderen. De Maltipoo kan ook goed overweg met andere huisdieren. Na een zware dag spelen kruipt hij op je schoot voor wat welverdiende aandacht en een comfortabel dutje. Deze hond is vrij energiek, een korte stevige wandeling in de ochtend en avond is meer dan genoeg beweging om de hond tevreden te houden. Deze kleine hond houdt van spelen en zal urenlang met plezier een bal over de vloer jagen. Als gevolg hiervan is hij een geweldige speelkameraad voor goed opgevoede en zorgzame kinderen. De Maltipoo is een ideale hond voor degenen die in kleine appartementen in de stad wonen, maar ook graag in de buitenwijken woont met een eigen tuin.

Gezondheid

Omdat de Maltipoo een kruising is, is hij vatbaar voor problemen die zowel de Maltezer als de Poedel treffen. Deze gezondheidsproblemen kunnen de ziekte van Legg-Calve-Perthes, Portosystemic Shunt, Patellar Luxation, Progressive Retinal Atrophy, Epilepsie en White Shaker Syndrome omvatten. Huidproblemen kunnen ook een probleem zijn bij deze kruising, vooral als de hond een witte vacht heeft. Voedsel- en huidallergieën, evenals een verhoogde gevoeligheid van de huid, zijn iets om op te letten bij deze honden. Het is dus de moeite waard om regelmatige en consistente afspraken met een dierenarts te boeken om een van deze mogelijke problemen snel op te vangen en ze onmiddellijk te behandelen.

Verzorging

Maltipoo vachten kunnen sterk variëren. Sommige zijn glad, terwijl andere golvend of gekruld zijn. De kleuren zijn gevarieerd van wit tot zwart en overal daartussenin. Borstelen is essentieel om de vacht van de Maltipoo in topconditie te houden. Hij moet elke week meerdere keren worden geborsteld om te voorkomen dat er klitten of matten ontstaan. Elke maand is een shampoo met een diepe conditioner nodig. De Maltezer en de Poedel hebben ook professionele verzorging nodig, dus het is aannemelijk dat hun nakomelingen niet anders zijn. Reken erop dat je ze van tijd tot tijd naar een trimsalon moet brengen om hun zachte vacht in goede conditie te houden.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.