Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Maltipoo

Levensverwachting: 10 - 13 jaar

Gewicht: 3 - 9 kg

Schofthoogte: 20 - 35 cm

Maltipoo

Deze hond is ontwikkeld door het kruisen van een raszuivere Poedel met een Maltezer

Geschiedenis

Helaas is er niet heel veel bekend over de exacte afkomst van de Maltipoo. Deze mix tussen Poedel en Maltezer is in de afgelopen 20 tot 30 jaar ergens in de Verenigde Staten gecreërd. De Maltipoo is door fokkers gemaakt als een kleine en aanhankelijke metgezel. Hun beoogde rol is om een ​​huisdier te zijn dat past in de levensstijl van elk gezin. De oorspronkelijke fokkers hebben zeker hun sporen verdiend. Het valt niet te ontkennen dat de Maltipoo een geweldige metgezel is voor bijna elk gezin. Zowel de Poedel als de Maltezer zijn populaire hondenrassen, dus men dacht dat het combineren van de twee het beste in beide rassen naar voren zou brengen.

Karakter van de Maltipoo

De Maltipoo is zachtaardig en over het algemeen kalm en is een geweldige gezinsgenoot voor diegenen die veel tijd met de hond willen doorbrengen. Deze hond houdt van zijn mensen en kan zich snel gaan hechten. Deze sterke band tussen hond en mens kan echter problematisch zijn, omdat deze honden vaak last hebben van verlatingsangst. Ze kunnen depressief worden en zelfs zichzelf schade toebrengen door hun eigen haren uit te trekken of op hun huid te kauwen. De Maltipoo doet het het beste wanneer hij niet voor langere tijd alleen wordt gelaten. Dit maakt ze ideale metgezellen voor ouderen of mensen die veel thuis werken.

De Maltipoo is energiek en vol pit, genoeg om van al zijn familieleden te genieten. Hij jaagt graag een bal na of speelt een spelletje met de kinderen. De Maltipoo kan ook goed overweg met andere huisdieren. Na een zware dag spelen kruipt hij op je schoot voor wat welverdiende aandacht en een comfortabel dutje. Deze hond is vrij energiek, een korte stevige wandeling in de ochtend en avond is meer dan genoeg beweging om de hond tevreden te houden. 

Gezondheid

Omdat de Maltipoo een kruising is, is hij vatbaar voor problemen die zowel de Maltezer als de Poedel treffen. Deze gezondheidsproblemen kunnen de ziekte van Legg-Calve-Perthes, Portosystemic Shunt, Patellar Luxation, Progressive Retinal Atrophy, Epilepsie en White Shaker Syndrome omvatten. Huidproblemen kunnen ook een probleem zijn bij deze kruising, vooral als de hond een witte vacht heeft. Voedsel- en huidallergieën, evenals een verhoogde gevoeligheid van de huid, zijn iets om op te letten bij deze honden. Het is dus de moeite waard om regelmatige en consistente afspraken met een dierenarts te boeken om een van deze mogelijke problemen snel op te vangen en ze onmiddellijk te behandelen.

Verzorging

Hoewel ze een laaguitvallende vacht hebben, kan de Maltipoo veel onderhoud vergen als het gaat om verzorging. Hun halflange wollige vacht moet dagelijks worden geborsteld om schoon en gezond te blijven. Als ze niet genoeg worden geborsteld, kunnen ze pijnlijke klitten of zweren op hun huid krijgen. Ze hebben een keer per maand een bad nodig en om de zoveel tijd knipsels, behalve het gebied rond hun gezicht en ogen, dat maandelijks moet worden bijgesneden.

Kleine hondenrassen brengen doorgaans meer tijd binnen door dan buiten, wat betekent dat hun nagels niet de kans krijgen om op natuurlijke wijze af te vijlen. Onderzoek en knip de nagels van de pup elke maand om ervoor te zorgen dat ze gezond blijven. Verwacht ook minstens een paar keer per week de tanden van je Maltipoo te poetsen.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen