Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

maltezer hond

Levensverwachting: 12 - 15 jaar

Gewicht: 3 - 4 kg

Schofthoogte: 20 - 25 cm

Maltezer

De Maltezer is een elegante, opvallende, korte en langbenige hond.

Geschiedenis

De Maltezer is een van de oudste Europese dwerghonden. Hij is afkomstig uit het centrale deel van het Middellandse Zeegebied, met Italiė als land van herkomst. Oorspronkelijke gehouden voor het verdelgen van ratten en muizen aan boord van schepen en in de pakhuizen aan de haven. In de zeventiende en achttiende eeuw werd de hond tot zo kleine afmetingen gefokt, dat zijn levenskracht en reproductievermogen sterk beļnvloed werden, maar door het kruisen met andere dwerghonden is men erin geslaagd het ras te reconstrueren. In 1864 werd het ras in Engeland erkend en groeide uit tot een gezelschapshond van chique dames.

Karakter

De Maltezer is een hond met een levendige persoonlijkheid. Omdat hij zo mensgericht is, kan hij goed trainen en reageert hij op positieve versterkingen zoals voedselbeloningen en spelletjes. Ze staan ​​erom bekend dat ze altijd hun zin willen krijgen, zelfs bij mensen die niet van plan zijn ze te verwennen. Temperament wordt beïnvloed door een aantal factoren, waaronder erfelijkheid, training en socialisatie. Pups met een goed karakter zijn nieuwsgierig en speels, bereid om mensen te benaderen en door hen te worden vastgehouden. Zoals elk ander hondenras heeft de Maltezer vroege socialisatie nodig. Denk hierbij aan blootstelling aan veel verschillende mensen, geluiden en ervaringen. Socialisatie helpt ervoor te zorgen dat de Maltezer opgroeit tot een goed afgerichte hond.

Gezondheid van de Maltezer

Oorontsteking komt vaak voor bij de Maltezer. Ook gebitsafwijkingen zijn vaak te zien doordat dit hondenras een kleine bek heeft. Zoals bij veel andere kleine hondenrassen kampt de Maltezer ook met patella luxatie, een losse knieschijf.

Verzorging

De vacht is dicht, glanzend, zwaar, zijdeachtig en lang. De vacht vraagt om zeer veel verzorging. De Maltezer verliest niet overmatig veel haren, maar dood haar moet worden uitgekamd om de vacht in goede conditie te houden. Dagelijks borstelen is absoluut noodzakelijk. Aangeraden wordt om tweemaal per jaar naar een professionele hondensalon te gaan om de vacht te laten behandelen.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen