Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Malshi

Levensverwachting: 12 - 14 jaar

Gewicht: 2 - 5 kg

Schofthoogte: 25 cm

Malshi

De Malshi staat ook bekend als Malti Tzu, Mal-Tzu, Shih-tese en Shima.

Geschiedenis

De Malshi is ontstaan als een hypoallergene gezelschapshond die weinig haren verliest. Bronnen geven aan dat het ras is ontstaan in Australië, waar de Malshi in decennia een van de meest populaire honden van gemengd ras is geweest. Deze kruising is echter niet gemaakt om alleen in het land daaronder te worden gekoesterd. Deze schattige en donzige honden winnen ook aan populariteit in Noord-Amerika. Het mooie karakter en uiterlijk van de Maltezer en Shih Tzu laat niemand onverschillig. Deze honden zijn praktisch ontworpen om van te houden en het is slechts een kwestie van tijd voordat deze kruising een wereldwijde sensatie wordt.

Karakter van de Malshi

De Malshi is aanhankelijk, alert, liefdevol, toegewijd aan hun eigenaar en een absoluut genot om in de buurt te hebben. Omdat dit een gemengd ras is, erft het de persoonlijkheidskenmerken van zowel de Maltezer als de Shih Tzu. Dat betekent dat je kunt verwachten dat de hond zachtaardig en aanhankelijk is, maar ook speels en onverschrokken. De Shih Tzu in deze kruising zal waakzaam zijn en je laten weten of iets niet klopt. Als snelle leerling zul je veel plezier beleven aan het leren van deze nieuwe trucjes. Ze zijn in staat om zoveel te leren en houden ervan om te pronken.

De Malshi is grappig en vertederend en vanwege zijn grootte meer geschikt in een huishouden met oudere kinderen. Deze hond heeft soms een wat koppig karakter, maar met vroege training en consistentie zal de Malshi goed reageren op alle bevelen. Het draait allemaal om vroeg belonen van het juiste gedrag. Die beloning blijft geldig voor het leven van de hond. Het is ook een aanhankelijke metgezel die graag bij zijn familie is. Omdat hij zoveel van zijn familie houdt moet de Malshi niet voor langere tijd alleen worden gelaten, omdat dit kan leiden tot verlatingsangst.

Gezondheid

De Malshi kan gezondheidsproblemen erven die veel voorkomen bij zijn ouderrassen. Enkele veel voorkomende problemen zijn Patellar Luxation en White Shaker-syndroom, dat jonge tot middelbare honden treft. Ze kunnen ook last hebben van ademhalingsproblemen, dus je moet een Malshi tijdens de warme zomerdagen in een huis met airconditioning houden.

Verzorging

De vacht van de Malshi moet lang, zacht en zijdeachtig zijn, met een kleine golf. Wat betreft vachtkleuren heeft de Malshi meestal wit of wit met bruine aftekeningen op het lichaam en de oren, maar ze kunnen ook bogen op een combinatie van andere kleuren (zwart, bruin, zwart en wit, bruin en wit en zwart en bruin). Vanwege de lange vacht moet de Malshi dagelijks worden geborsteld om klitten en matten tegen te gaan. Sommige eigenaren kiezen ervoor om de vacht van hun Malshi kort te houden, voor eenvoudiger onderhoud.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.