Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

leeuwhondje

Levensverwachting: 12 - 14 jaar

Gewicht: 4 - 8 kg

Schofthoogte: 30 - 36 cm

Leeuwhondje

Het Leeuwhondje is een ras van Franse afkomst.

Geschiedenis

Doordat hij als een Frans ras wordt erkend is het Leeuwhondje een echte Europeaan en hij heeft zijn voorouders in alle zuid Europese landen. Het Leeuwhondje was al vanaf de zestiende eeuw een populaire hond in Italië, Spanje, Frankrijk en Duistland. Hij was het huisdier van families van adel in Florence. In Frankrijk werd dit ras als waakhond gebruikt en deze hond wordt afgebeeld op oude wandkleden, olieverfschilderijen en houtsneden. De populariteit van het ras duurde voort in de negentiende eeuw. Het Leeuwhondje is een lid van de groep van de Bichon rassen. De Bichon Frise, de Maltezer, de Bolognezer en de Havanezer zijn de andere rassen die tot de Bichon groep horen.

Al deze rassen zijn in de loop der tijd tot aparte rassen ontwikkeld. Beroemde schilders, waaronder Goya, hebben het Leeuwhondje op het doek vereeuwigd. Tijdens de twee Wereldoorlogen is de populariteit van het Leeuwhondje afgenomen. In die tijd werd dit ras als het zeldzaamste hondenras beschouwd. In 1960 werd dit ras dan ook als zeldzaamste ras vermeld in het Guinness Book of World Records. Tegenwoordig is het aantal Leeuwhondjes toegenomen en neemt ook de internationale populariteit weer toe. Het Leeuwhondje staat ook bekend als Little Lion Dog. In Frankrijk wordt dit ras "Le Petit Chien LIon" genoemd.

Karakter

Het Leeuwhondje is een levendige, vrolijke en aanhankelijke hond. Deze sociale en intelligente hond vindt het leuk om dingen te leren. Het moedige Leeuwhondje is tegelijkertijd zachtaardig en gevoelig. Het is een robuuste, taaie hond, die ook eigenzinnig en arrogant kan zijn. Deze honden vinden het fijn om te plezieren en ze zijn grappig en leuk voor het hele gezin. Het enthousiaste Leeuwhondje vindt het fijn om op je schoot te liggen. Wanneer een Leeuwhondje te lang alleen wordt gelaten kan hij scheidingsangst ontwikkelen, hetgeen kan weer leiden tot destructiviteit en geblaf.

Gezondheid van het Leeuwhondje

Het Leeuwhondje is over het algemeen gezond. Sommige honden hebben een aanleg tot knieschijfluxatie, PRA en grauwe staar.

Verzorging

De vacht van het Leeuwhondje moet regelmatig worden geborsteld en gekamd om te voorkomen dat het haar gaat klitten. Meestal worden de achterhand en de voorbenen geknipt. Het wordt aangeraden om de vacht om de maand te laten knippen om de traditionele leeuw coupe te onderhouden. Dit ras verliest slechts weinig haren. Borstel het dode haar uit de vacht. Mensen met een allergie hoeven zich over de aanwezigheid van een Leeuwhondje geen zorgen te maken.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen