Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Lagotto Romagnolo hondenras

Levensverwachting: 15 - 17 jaar

Gewicht: 11 - 16 kg

Schofthoogte: 41 - 48 cm

Lagotto Romagnolo

De Lagotto Romagnolo werd voor eerst gebruikt als een waterhond.

Geschiedenis

De Lagotto Romagnolo is de overgrootvader van rassen zoals de Golden Retriever, Portugese Waterhond en de Poedel. Rond de 19e eeuw werd de Italiaanse bevolking van Lagotto geconfronteerd met een sterke afname van het aantal toen de Italiaanse moerassen werden geclaimd voor landbouw. Hun uitstekende reukvermogen hielp hen echter om interesse te wekken bij Italiaanse truffelverzamelaars. Deze honden worden sindsdien vrijwel uitsluitend voor dit doel gebruikt. De Lagotto Romagnolo wordt momenteel opgenomen in de Stock Stock Service van de AKC.

Karakter

De Lagotto Romagnolo is een zeer liefhebbende hond die toegewijd is aan zijn eigenaar. Ze zijn ook uiterst aanhankelijk en zacht voor kinderen en daarmee uitstekende huisdieren. Lagottos hebben een goed gezichtsvermogen en zijn uiterst alert. Ze zullen hun eigenaren snel op de hoogte brengen wanneer er vreemden worden gesignaleerd en zijn vaak uitstekende waakhonden.

Deze honden kunnen redelijk goed opschieten met andere honden en huisdieren, op voorwaarde dat ze al op jonge leeftijd worden gesocialiseerd. Ze hebben vrij sterke jachtinstincten, vooral als het gaat om vogels en gevogelte. De Lagotto Romagnolo is een uiterst intelligent ras en werd gefokt als werkhond, daarom hebben ze veel mentale stimulatie nodig om een gelukkig en evenwichtig leven te leiden. Ze houden ook van graven en eigenaren moeten hun Lagotto Romagnolo idealiter voorzien van een aangewezen graafgebied waar ze kunnen genieten van deze neiging.

Gezondheid van de Lagotto Romagnolo

De Lagotto Romagnolo is over het algemeen een gezond ras en hebben geen last van ernstige erfelijke gezondheidsproblemen. Van sommige foklijnen is bekend dat ze problemen hebben met heupdysplasie en epilepsie.

Verzorging

De vacht van de Lagotto Romagnolo bestaat uit een dikke laag krullend haar. Dit haar werpt niet af en deze honden moeten af en toe worden getrimd om te voorkomen dat hun vacht mat wordt. Het zijn ook geweldige huisdieren voor hondenbezitters met milde allergieën.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen