Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

labrador retriever hondenras

Levensverwachting: 10 - 14 jaar

Gewicht: 29 - 32 kg

Schofthoogte: 57 - 60 cm

Labrador Retriever

De Labrador Retriever is een van de meest populaire honden in Nederland. Dit ras is ontstaan in Newfoundland, vanwaar dit ras naar Engeland is gebracht.

Geschiedenis

De Labrador Retriever is een hondenras dat oorspronkelijk uit Engeland komt. Het ras werd gefokt om te werken als jachthond, vissershond en reddingshond. Ze waren erg handig bij het vangen van vissen in het water en het terugbrengen van wild naar de jager. Door hun intelligentie, werklust en vriendelijke aard zijn de Labrador Retrievers in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de populairste hondenrassen ter wereld.

Ze worden vaak gehouden als gezelschapshonden en als assistentiedieren voor mensen met een beperking. De Labrador Retriever is ook een populaire keuze als politie- en reddingshond.

Karakter

De Labrador Retriever is bekend om zijn intelligentie, werklust en vriendelijke aard. Ze zijn zeer sociaal en houden ervan om tijd door te brengen met hun baasjes en andere gezinsleden. Ze zijn vaak erg speels en energiek, maar kunnen ook rustig en geduldig zijn als dat nodig is. Ze zijn gemakkelijk te trainen en gaan goed overweg met kinderen en andere huisdieren. Door hun aard zijn ze erg geschikt als gezelschapshonden en als assistentiedieren voor mensen met een beperking. Over het algemeen zijn Labrador Retrievers vriendelijke en gemakkelijke honden om mee om te gaan.

Gezondheid van de Labrador Retriever

Naast een paar erfelijke aandoeningen zoals staar en heup- en gewrichtsproblemen, zijn Labrador Retrievers vatbaar voor obesitas als ze geen goed dieet en een gezonde hoeveelheid lichaamsbeweging krijgen. De gezondheidsproblemen van een Labrador Retriever omvatten voornamelijk gewrichtsproblemen, vooral als de hond (langdurig) te zwaar is.

Verzorging

Labrador Retrievers zijn energieke honden die van actie houden. Wanneer deze honden, die tot twaalf jaar oud kunnen worden, voldoende beweging krijgen, kunnen ze goed in een appartement leven. Het zijn honden die een gemiddelde hoeveelheid haar verliezen. Deze honden zijn makkelijk te verzorgen door de vacht regelmatig te verzorgen met een kam en borstel, maar baadt deze hond alleen wanneer nodig. De Labrador Retriever heeft een aanlag tot het krijgen van heupdysplasie, elleboogdysplasie en oogziektes.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen