Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

labradoodle hond

Levensverwachting: 12 - 15 jaar

Gewicht: 20 - 35 kg

Schofthoogte: 60 - 65 cm

Labradoodle

De Labradoodle is een kruising tussen de Labrador Retriever en een Poedel, ontstaan in Australië.

Geschiedenis

De Labradoodle is een kruising tussen een Labrador Retriever en een Standaard- of miniatuur Poedel. Het ras is in de jaren 80 voor het eerst ontwikkeld door de Australische fokker Wally Conron, die probeerde een hypoallergeen gidsenhond te creëren voor mensen met een hondenhaarallergie. De Labradoodle werd snel populair en wordt nu erkend als een ras door verschillende nationale en internationale rasverenigingen.

Karakter

Labradoodles zijn een populaire ras van designerhonden, een kruising tussen een Labrador Retriever en een Poedel. Ze staan bekend om hun intelligentie, vriendelijkheid en affectie. Ze zijn ook zeer trainbaar en excelleren in gehoorzaamheid en agilitijdtraining. De Labradoodle staat bekend om hun sociale aard en vormen vaak sterke banden met hun eigenaren en families. Ze zijn ook goed met kinderen en andere huisdieren.

Gezondheid van de Labradoodle

Labradoodles zijn over het algemeen gezond, maar zoals alle rassen zijn ze gevoelig voor bepaalde gezondheidsproblemen. Niet alle Labradoodles zullen een of meer van deze ziekten krijgen, maar het is belangrijk om je ervan bewust te zijn als je deze kruising overweegt. Enkele aandoeningen die voorkomen bij dit ras zijn oorontstekingen, elleboogdysplasie, epilepsie, progressieve retinale atrofie, hypothyreoïdie en diabetes.

Verzorging

Hoewel een Labradoodle een van een reeks vachttypen kan hebben, is de gewenste lengte vier tot zes centimeter. Ze hebben een enkele vacht met haar variërend van rechte tot losse krullen. De krullen mogen niet strak zijn en de vacht mag niet dik of donzig zijn. Een Labradoodle heeft één of twee wasbeurten per week nodig, evenals regelmatige verzorging van de oren en het knippen van de nagels.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen