Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Labahoula

Levensverwachting: 10 - 14 jaar

Gewicht: 22 - 40 kg

Schofthoogte: 55 - 65 cm

Labahoula

De Labahoula is een kruising tussen de Labrador Retriever en de Catahoula Leopard Dog.

Geschiedenis

Hoewel dit een relatief nieuw hondenras is bestaan ​​zijn voorouders al geruime tijd. De Labrador Retriever is ontstaan ​​in Newfoundland in de 19e eeuw toen hij door vissers werd gebruikt om netten, touwen en vissen te slepen. De Catahoula Leopard Dog is ook bekend als de Catahoula Hog Dog omdat hij ooit werd gebruikt om op wilde zwijnen te jagen. Het gerucht gaat dat deze bijzondere hond zijn oorsprong vond in de 16e eeuw toen indianen hun eigen honden fokten met Windhonden en Molossers die waren meegebracht door een Spaanse ontdekkingsreiziger. 

Karakter van de Labahoula

De Labahoula staat bekend als zachtaardig, speels en is goed met kinderen. Het is een gelijkmatige hond die hunkert naar menselijk gezelschap. Ondanks zijn vriendelijke karakter kan de Labahoula voorzichtig zijn met vreemden, dit in combinatie met een zeer beschermende aard, maakt hem tot een goede potentiële waakhond. Hoewel hij doorgaans prima overweg kan met andere huisdieren, is zijn instinctieve aard om kleinere dieren te achtervolgen en kan hij agressief worden tegenover andere honden. Om dit gedrag zoveel mogelijk te beteugelen is vroege socialisatie noodzakelijk.

Als deze hond eenmaal is gesocialiseerd en gehoorzaamd, heb je aan de Labahoula een geweldige familiehond. Voor degenen die ervoor kiezen om hem alleen te trainen, houd het op beloningen gebaseerd en bied veel lof en traktaties aan om de gewenste resultaten te bereiken. Het is belangrijk om tijdens de training te focussen op positieve bekrachtiging en op beloningen gebaseerde technieken voor de beste resultaten.

Gezondheid

De Labahoula is een gezond ras zonder bekende problemen, maar als je een kruising overweegt moet je altijd onderzoek doen naar mogelijke ergelijke aandoeningen. In dit geval kunnen zowel de Labrador Retriever als de Catahoula Leopard Dog last hebben van heup- en elleboogdysplasie, waarbij sommige Catahoula's een genetische aandoening hebben die een misvormd heupgewricht veroorzaakt. Catahoula Leopard Dogs met dikke vachten die bezaaid zijn met witte aftekeningen, hebben een verhoogde neiging tot doofheid. Het is belangrijk om regelmatig geplande controles bij een dierenarts te houden om ervoor te zorgen dat mogelijke gezondheidsproblemen zo vroeg mogelijk worden geïdentificeerd en behandeld.

Verzorging

Ondanks zijn dikke grove vacht is de Labahoula een onderhoudsarme hond die minimaal verhaart. Professionele verzorging is niet vereist om zijn vacht er op zijn best uit te laten zien. Twee keer per week deze hond grondig borstelen zou voldoende moeten zijn. Zoals bij de meeste honden kan het baden naar behoefte worden gedaan, zijn oren moet wekelijks worden geïnspecteerd en worden schoongemaakt om oorsmeer en mogelijke infectie te voorkomen.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen