Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Wirehaired Pointing Griffon

Levensverwachting: 10 - 12 jaar

Gewicht: 23 - 27 kg

Schofthoogte: 50 - 60 cm

Korthals Griffon

De Korthals Griffon is ontwikkeld door E.K. Korthals, een Nederlandse fokker, tussen 1870 en 1873.

Geschiedenis

Hiertoe heeft deze fokker Duitse Griffons gekruist met Franse en Duitse Pointers, Spaniels, Barbets en een Setter. De Korthals Griffon is een gepassioneerd jager. De reukzin van dit ras voldoet voor het jagen op klein wild zoals de haas en de kwartel. In 1916 is de Griffon Club of America opgericht en werden tevens 16 Griffons tentoongesteld op de Westminster Kennel Club Dog Show in New York. In 1980 hebben enkele fokkers besloten om Cesky Fousek honden te importeren en ze in de Korthals Griffon lijnen te fokken. Dit heeft geresulteerd in een scheiding tussen de fokkers, hetgeen weer aanleiding was tot het oprichten van de American Wirehaired Pointing Griffon Association - een stichting met als doel het behouden van de zuiverheid van het oorspronkelijke ras. De Korthals Griffon is een zeldzaam ras.

Karakter

De Korthals Griffon is een actieve, aanhankelijke en intelligente hond. Het is een fantastische hond voor in het veld. De specialiteit van deze honden is dat ze uitstekende gundogs zijn en spoorzoekers, hetgeen deze honden tot uitstekende partners bij de jacht maakt. Normaal gezien blijft deze hond binnen het bereik van het geweer van de jager; bij dit ras vallen de manier van aanwijzen en apporteren van de prooi op. Deze honden kunnen het zowel met kinderen als met volwassenen goed vinden, hetgeen hen tot fantastische gezinshuisdieren maakt. Het africhten is niet moeilijk, omdat het lijkt of alles wat deze honden willen is hun baas te plezieren. Over het algemeen zijn deze honden vriendelijk, niettemin hebben sommigen de neiging om angstig te zijn tegenover vreemden, andere honden en dieren. Om dit gedrag te vermijden moeten deze honden op jonge leeftijd worden gesocialiseerd.

Gezondheid van de Korthals Griffon

Honden van dit ras zijn over het algemeen zeer gezond, hoewel enkele lijnen een aanleg hebben tot het krijgen van heupdysplasie. Net als alle andere hondenrassen heeft ook de Korthals Griffon de juiste verzorging en controles door de dierenarts nodig.

Verzorging

De Korthals Griffon wordt tegen slecht weer en ruige omstandigheden beschermd door zijn ruwe vacht. De vacht moet minstens twee keer per week worden geborsteld en gekamd. Om oorproblemen te voorkomen moeten de oren worden schoongemaakt en moeten de haren in het gehoorkanaal regelmatig worden geplukt. De show honden van dit ras moeten af en toe worden getrimd en geplukt. Voor de beste resultaten moet de vacht van de Korthals Griffon twee keer per jaar door een professionele hondentrimmer worden verzorgd. De Korthals Griffon verhaart weinig tot niet.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen