Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Koreaanse Jindo

Levensverwachting: 12 - 15 jaar

Gewicht: 15 - 23 kg

Schofthoogte: 45 - 55 cm

Koreaanse Jindohond

Het Koreaanse Jindo-hondenras, ook bekend als de Jindo, komt van het eiland Jindo in Zuid-Korea. Deze hond staat erom bekend zeer loyaal te zijn aan zijn baasjes en om zijn zachte karakter. Dit ras lijkt op de Shiba Inu, een ander Aziatisch ras, en het heeft dezelfde liefdevolle en vriendelijke aard. Als je op zoek bent naar een uniek en intelligent hondenras dat een geweldig familiehuisdier is, overweeg dan de Jindo.

Geschiedenis

Er is geen schriftelijk verslag over de oorsprong en geschiedenis van het Jindo-ras, maar het is bekend dat het al honderden jaren op Koreaans Jindo-eiland bestaat. Er zijn verschillende theorieën over de oorsprong van het ras, waaronder een die de Jindo labelt als een kruising ontwikkeld op basis van Mongoolse honden. Dit ras werd jarenlang gebruikt om op konijnen, zwijnen, dassen en herten te jagen, alleen of als onderdeel van een groep. De Jindo kan alleen zijn prooi neerhalen maar keert dan terug naar zijn eigenaar en leidt hem naar de vangst. De Jindo werd officieel erkend als een natuurlijke schat in Zuid-Korea in 1962 en werd erkend door de United Kennel Club in 1998. Het Jindo-ras groeit nog steeds in populariteit en is nog niet erkend door de AKC, hoewel het is toegelaten tot de Foundation Stock Service.

Karakter

De Jindo is een zeer loyaal ras dat nauw met familie verbindt. Dit ras is van nature zachtaardig, hoewel het een geweldige waakhond is omdat het gemakkelijk in staat is om vriend van vijand te onderscheiden. De Koreaanse Jindo geniet van menselijke interactie en vereist dagelijks veel aandacht, evenals zowel mentale als fysieke stimulatie om de ontwikkeling van probleemgedrag te voorkomen. Dit ras heeft de neiging om een ​​soort ontsnappingskunstenaar te zijn met de neiging om te klimmen of te graven onder hekken. Dit ras heeft ook een hoge prooidrift, dus het is misschien geen goede keuze voor huizen met kleine honden, katten en andere dieren. Dit ras kan het echter goed met kinderen vinden. Omdat dit ras een dominante persoonlijkheid heeft, is het over het algemeen het beste om het als enige hond te houden.

De Koreaanse Jindo is een intelligent ras, dus het vereist veel socialisatie en training vanaf jonge leeftijd. Dit ras kan ook redelijk onafhankelijk en dominant zijn, dus je moet jezelf als een autoriteitsfiguur vestigen en een stevige, consistente hand in training houden. Dit ras leert heel snel, hoewel het de neiging heeft om een ​​eigen mening te hebben en opdrachten negeert als het geen zin heeft om ze te volgen. De Jindo kan worden gebruikt als een waakhond en het wordt vaak gebruikt als een poortwachter.

Gezondheid van de Koreaanse Jindohond

De Koreaanse Jindo is van nature een gezond ras met weinig ernstige kwalen. Zoals voor alle honden geldt, is de Jindo echter gevoelig voor het ontwikkelen van bepaalde gezondheidsproblemen. Een van de gezondheidsproblemen waarvan bekend is dat ze dit ras beïnvloeden, is hypothyreoïdie.

Verzorging

De Koreaanse Jindo heeft een gladde dubbele vacht van korte tot middellange lengte en is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren - wit, lichtbruin, grijs, zwart en bruin en gestroomd. Dit ras werpt twee keer per jaar zwaar af, maar het werpt ook een klein beetje tijdens de tussentijden. De Jindo moet dagelijks worden geborsteld om het afstoten onder controle te houden.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen