Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

komondor ras

Levensverwachting: 10 - 12 jaar

Gewicht: 50 - 60 kg

Schofthoogte: 64 - 76 cm

Komondor

De Komondor is een zeer oud ras. Dit ras stamt af van de Tibetaanse honden of van de Russische hoedende honden. Deze hond is duizend jaar geleden door de nomadische Magyaren naar Hongarije gebracht om schapen te hoeden. In Hongarije wordt deze hond nog steeds voor dat doel gebruikt.

Geschiedenis

De geschiedenis van de Komondor is vanaf de zestiende eeuw vastgelegd. Dit ras is zeer beroemd geworden door zijn optreden in hondenshows en is in de negentiende eeuw over de hele wereld verspreid. Dit ras is in 1937 voor de eerste keer door de AKC geregistreerd en wordt voornamelijk gebruikt als huisbewaker en gezelschapshond.

Karakter

De Komondor is een uitstekende hoeder met een serieuze manier van doen en een zelfverzekerde houding en het is een waakzame en krachtige hond. Deze hond heeft een sterke territoriumdrift en is zeer gereserveerd ten opzichte van vreemden. Buitengewoon beschermend is deze hond over zijn familie, het huis, de auto, het vee en hij kan daarom een uitstekende bewakingshond zijn. De Komondor is zeer agressief tegenover ongenode gasten, ongeacht aard of grootte. Het is een moedige hond met een plichtsgetrouwe aard en de Komondor verdedigt zijn territorium op een agressieve manier. Deze honden zijn zeer geducht, zowel tegenover vreemde honden als onbekenden. Dit ras moet zeer grondig en op jonge leeftijd worden gesocialiseerd met mensen en andere dieren.

Een standvastige en bij hem passende gehoorzaamheidstraining door een ervaren eigenaar is bij dit ras een vereiste. De Komondor kan bij tijd en wijle koppig zijn. De Komondor kan makkelijk verveeld raken. Daarom moet deze hond worden beziggehouden. Deze hond is zeer trouw en beleefd tegenover zijn baas. Deze slimme hond kan een goede gezinshond zijn wanneer hij op jonge leeftijd is gesocialiseerd. Wanneer hij van jongs af aan met kinderen opgroeit, kan hij het met kinderen zeer goed doen. Toch wordt de Komondor door zijn agressieve aard niet aanbevolen voor gezinnen met kinderen. Hoewel deze hond zich aan een stedelijke omgeving aan kan passen, is het echt een hond voor buiten. Dit ras kan uitermate lui zijn en urenlang slapen. Wanneer de hond buiten wordt gehouden, zal hij op een natuurlijke manier in zijn behoefte aan beweging voorzien.

Gezondheid van de Komondor

Over het algemeen is dit een gezond ras en de Komondor kent niet veel gezondheidsproblemen, behalve heupdysplasie, maagtorsie en enkele huidproblemen.

Verzorging

De Komondor heeft unieke koordenvacht. De haren mogen niet worden geborsteld of gekamd. Regelmatig baden zal de hond schoon houden. Dit ras verliest weinig tot geen haar. Een professionele trimmer kan de haren tijdens de groei in koorden verdelen. Het is essentieel om regelmatig de nagels en de tanden van deze hond schoon te maken.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen