Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Kleine Münsterländer

Levensverwachting: 12 - 13 jaar

Gewicht: 18 - 27 kg

Schofthoogte: 48 - 58 cm

Kleine Münsterländer

De Heidewachtel of Kleine Münsterländer is een hondenras dat afkomstig is uit Duitsland.

Geschiedenis

De Kleine Münsterländer is een oud Duitse jachthondenras dat oorspronkelijk uit de regio Münsterland in Duitsland komt. Het ras is waarschijnlijk ontstaan in de 17e eeuw uit een kruising tussen verschillende jachthondenrassen, waaronder de Braque Français en de Vizsla. In de 19e eeuw werd het ras verder geperfectioneerd en werd het gebruikt voor jacht op wild, vooral op fazanten en hazen. Tegenwoordig wordt het ras ook gebruikt voor gehoorzaamheidswedstrijden en als gezelschapshond.

Karakter van de Kleine Münsterländer

De Kleine Münsterländer is een actieve, intelligente en gehoorzame hond. Het ras heeft een sterk jachtinstinct en wordt vaak gebruikt voor jacht op wild, vooral op fazanten en hazen. Ze zijn zeer werkwillig en gemakkelijk te trainen. Ze zijn ook zeer aanhankelijk en genieten van gezelschap, dus ze zijn geweldige gezinshonden. Ze zijn ook goed met kinderen en andere huisdieren. Ze zijn echter wel een actief ras en hebben veel beweging en uitdaging nodig.

Gezondheid

De Kleine Münsterländer is een robuuste en gezonde hondenras, maar zoals bij elke hond kunnen er gezondheidsproblemen optreden. Hieronder staan enkele gezondheidsproblemen die vaak voorkomen bij de Kleine Münsterländer:

  • Heupdysplasie: dit is een aangeboren afwijking van de heupgewrichten waarbij het heupkop niet goed in het heupgewricht past. Dit kan leiden tot pijn en stijfheid.
  • Oogproblemen: erfelijke oogproblemen zoals cataracten en retinadegeneratie komen voor bij deze hondenras.
  • Epilepsie: sommige Kleine Münsterländers krijgen epileptische aanvallen.
  • Obesitas: Overgewicht kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten, diabetes en gewrichtsproblemen.

Het is belangrijk om regelmatig een dierenarts te raadplegen voor controle en om de hond op te voeden met een gezonde voeding en voldoende beweging om gezondheidsproblemen te voorkomen.

Verzorging

De Kleine Münsterländer is een zeer aantrekkelijk ras met een halflange, glanzende vacht. De vacht varieert van recht tot licht golvend op verschillende delen van het lichaam met zware bevedering op de poten. Dit ras is bruin en wit van kleur met veel variatie als het gaat om patroon. De meeste honden hebben grote bruine vlekken op een effen witte of getikte achtergrond. Hoewel zijn vacht vrij lang is, verhaart hij niet overdreven, dus wekelijks poetsen is meestal voldoende om het verharen onder controle te houden.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen