Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Kishu

Levensverwachting: 10 - 13 jaar

Gewicht: 14 - 27 kg

Schofthoogte: 43 - 55 cm

Kishu Ken

Ook bekend als de Kishu Ken, de Kishu is een Japans hondenras dat duizenden jaren geleden is ontwikkeld.

Geschiedenis

De Kishu Ken is een oud ras dat is ontstaan ​​in Japan. De exacte oorsprong van het ras is onbekend, maar men denkt dat het al meer dan 3000 jaar bestaat. Deze honden werden ontwikkeld in de bergen van Ryushu waar ze werden gefokt om op herten, wilde zwijnen en soms beren te jagen. Deze honden werden getraind om prooien te volgen en vast te houden totdat de jager arriveerde. Tegenwoordig worden ze voornamelijk gebruikt voor de jacht, maar kunnen ook worden gehouden als een huisdier met de juiste training en oefening. Het ras wordt soms gekruist met de Shikoku, een hond die qua uiterlijk erg op elkaar lijkt, en hij is zeer zeldzaam buiten Japan. Het ras moet nog worden geaccepteerd door de AKC maar is lid van de Foundation Stock Service.

Karakter

De Kishu Ken is een zeer intelligent ras dat zich soms leent voor koppigheid. Deze honden zijn nooit agressief, hoewel ze een sterke prooidrift hebben en katten of andere kleine huisdieren achtervolgen. Dit ras is uiterst loyaal aan familie en verbindt vaak meer met een enkel lid van het huishouden, hoewel ze goed met kinderen kunnen opschieten als ze met hen worden opgevoed. Dit ras kan ook enigszins beschermend zijn voor het gezin en is over het algemeen afstandelijk tegenover vreemden.

Gezondheid van de Kishu Ken

Als een oud ras is de Kishu Ken over het algemeen erg gezond en zijn er geen bekende genetische gezondheidsproblemen. Sommige van de aandoeningen waarvoor het ras gevoelig is, zijn onder andere hypothyreoïdie, entropion en voedsel- of milieuallergieën.

Verzorging

De Kishu Ken is een goed gespierd ras met de typische spitzachtige vacht. Hij heeft een dikke dubbele laag met een korte, dichte buitenlaag van grove textuur. De ondervacht is zacht en dik, de staart zeer bossig en dik. Het haar op de achterkant van de poten is meestal iets langer en de meest voorkomende kleur is helemaal wit, hoewel een gestroomde, rode of sesamkleur acceptabel is.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen