Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Kanaanhond

Levensverwachting: 12 - 15 jaar

Gewicht: 16 - 25 kg

Schofthoogte: 48 - 61 cm

Kanaänhond

De Kanaänhond is in de jaren dertig van de twintigste eeuw ontwikkeld uit de oude wilde hondensoorten die al 4000 jaar in Israël leefden.

Geschiedenis

Afbeeldingen van soortgelijke honden zijn gevonden in graftombes die zover terug als 2200 voor Christus gedateerd zijn. De Kanaänhond wordt door de Bedoeïenen veelvuldig gebruikt als bewaker van kudde en kamp en om schapen te hoeden. Prof. Rudolphina Menzel, die zich in 1934 in Israël vestigde, heeft zich intensief bezig gehouden met de bestudering en het behoud van dit ras. In 1965 heeft Prof. Menzel vier Kanaänhonden naar de Verenigde Staten geëxporteerd. Ondanks de reputatie van deze hond als hoeder, is de Kanaänhond een hond die voor vele doelen inzetbaar is.

Deze hond heeft zich bij vele verschillende taken bewezen. De Kanaänhond is een uitzonderlijk gehoorzame hond, en een onafhankelijke denker. Deze hond is zeer betrouwbaar en intelligent. De Kanaänhond heeft een glorieuze geschiedenis van succesvolle verrichtingen in vele oorlogen. Deze hond is zeer functioneel en makkelijk af te richten. Niettemin kan de Kanaänhond bij een al te monotone opvoeding verveeld raken. Vanwege zijn grote vermogen om te leren is deze hond als wacht in de oorlog gebruikt en als boodschapper, volger, speurhond en om mijnen op te sporen.

Karakter

De Kanaänhond is zeer geschikt om spoor te volgen en voor andere soorten achtervolgingen, omdat het een bovenmate snelle hond is. Het vermogen om onafhankelijk van zijn baas te denken maakt de Kanaänhond ook gewild voor dit soort werk. En deze hond kan ook goed functioneren in een team. De Kanaänhond is kalm, toegewijd en rustig, maar hij kan actief, waakzaam en beschermend zijn als het nodig is. De Kanaänhond, met zijn uitstekende vaardigheden om te waken, is van nature een bewakingshond. Deze hond heeft de neiging veel te blaffen. De Kanaänhond kan agressie vertonen tegenover honden van dezelfde sekse. Maar een zorgvuldige vroege socialisatie kan dit probleem verhelpen.

De Kanaänhond beschermd zijn territorium op zeer heftige wijze. Deze trouwe en aanhankelijke hond is een hond voor één eigenaar of voor één gezin. Wanneer deze hond goed wordt gesocialiseerd en op de juiste wijze wordt geïntroduceerd kan hij goed met kinderen overweg. Hoewel deze hond over het algemeen vriendelijk is tegen mensen, kan hij agressie vertonen tegenover vreemden. De Kanaänhond is op en top een werkhond, die veel plezier heeft in fysieke activiteiten. Deze hond heeft veel beweging nodig en geestelijke en lichamelijke uitdaging. Hieraan kan tegemoet gekomen worden door hem oefeningen in hoeden te laten doen, hem een tijdje te laten rennen of een inspannende speelsessie aan te bieden gepaard aan een uitdagende trainingssessie.

Gezondheid van de Kanaänhond

Het is een gezond ras met minimale gezondheidsproblemen en bij de Kanaänhond komt heupdysplasie vergeleken met alle andere hondenrassen relatief het minst vaak voor.

Verzorging

De Kanaänhond is zeer eenvoudig te verzorgen en hoeft slechts een keer per week geborsteld te worden. Dit is een schoon ras, zonder hondengeur. De Kanaänhond verhaart in bepaalde jaargetijden hevig en heeft tijdens de rui speciale verzorging nodig.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen