Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Kai Ken

Levensverwachting: 14 - 16 jaar

Gewicht: 14 - 18 kg

Schofthoogte: 43 - 56 cm

Kai Ken

De moderne Kai Ken is afstammeling van oude Japanse honden die in de bergprovincie Kai woonden.

Geschiedenis

De Kai Ken is een ras van honden dat oorspronkelijk uit Japan komt. Het is een oud ras dat al sinds de 16e eeuw in de regio Kai, in de prefectuur Yamanashi, voorkomt. Het ras werd oorspronkelijk gebruikt voor de jacht op wilde zwijnen en herten in de bergen van Japan. De Kai Ken is een atletisch en intelligent ras dat bekendstaat om zijn kracht en wendbaarheid.

Karakter van de Kai Ken

De Kai Ken is een intelligent en actief ras en staat ook bekend om zijn vriendelijke houding. Deze hond is graag bij zijn familie en vormt een hechte band met zijn menselijke metgezellen. Ze kunnen goed opschieten met kinderen en zijn meestal niet agressief tegenover andere honden. Gezien het feit dat de Kai een jachtras is, is het het beste om hem vroeg aan andere huisdieren voor te stellen. Kai honden zijn meestal gereserveerd voor vreemden wat hem tot een zeer goede waakhond maakt, die alarm zal slaan wanneer dat nodig is. Of je hem nu traint om te jagen of niet, de Kai Ken is een geweldig familiehuisdier.

Als jachtras is de Kai Ken redelijk actief, maar het ras heeft slechts matige behoefte aan lichaamsbeweging. Dit ras kan worden aangepast aan het leven in een appartement en kan zonder tuin zolang aan de dagelijkse trainingsbehoeften wordt voldaan. Omdat dit ras zo intelligent is, vereist de Kai Ken frequente mentale oefening en fysieke oefening.

Gezondheid

Gezien de genetische zuiverheid van het ras, is het niet bekend dat de Kai Ken veel aangeboren gezondheidsproblemen heeft. Zoals alle honden is het ras echter gevoelig voor verschillende kleine gezondheidsproblemen.

Verzorging

De Kai Ken heeft een harde, middellange vacht met een harige staart die over de rug wordt gedragen. De meeste hebben een donkere vacht met verschillende tinten van gestroomde markeringen. Honden met voornamelijk zwarte kleuren worden Kuro-tora genoemd, terwijl rode Kai Kens Aka-tora worden genoemd, de Chu-tora bevindt zich ergens in het midden.

De Kai Ken is van nature een zeer schone hond, dus je hoeft je geen zorgen te maken over de lichaamsgeur of frequent baden. De vacht van het ras is gemakkelijk te onderhouden en vereist alleen regelmatig borstelen om het afstoten te beheersen. Gezien het feit dat de Kai Ken een natuurlijk actief ras is, zou je moeten overwegen hem hondenvoer te geven dat speciaal is samengesteld voor actieve honden.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen