Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Japanse-Terriër

Levensverwachting: 10 - 14 jaar

Gewicht: 2,3 - 4,1 kg

Schofthoogte: 20 - 33 cm

Japanse Terriër

De Japanse Terriër is een klein hondenras dat afkomstig is uit Japan.

Geschiedenis

De geschiedenis van de Japanse Terriër is relatief kort en het ras werd pas in de vroege jaren 1900 ontwikkeld. Het ras is ontstaan uit het fokken van Fox Terriërs en Chihuahua's in Japan. De Japanse Terriër werd aanvankelijk gefokt voor de jacht op ongedierte, zoals ratten en muizen. Het ras was populair onder de arbeidersklasse in Japan vanwege hun kleine formaat en goede jachtvaardigheden. In de loop der jaren begonnen steeds meer mensen de charmante en speelse persoonlijkheid van de Japanse Terriër te waarderen en werd het ras populair als gezelschapshond.

In 1930 werd de Japanse Terriër officieel erkend door de Japan Kennel Club en begon het ras aan populariteit te winnen in andere delen van de wereld. Tegenwoordig is de Japanse Terriër nog steeds een relatief zeldzaam ras, maar wordt het steeds meer gewaardeerd vanwege zijn aanhankelijke persoonlijkheid en compacte formaat. Hoewel de geschiedenis van de Japanse Terriër relatief kort is, heeft het ras al een indrukwekkende reputatie opgebouwd als trouwe metgezel en uitstekende jager.

Karakter van de Japanse Terriër

De Japanse Terriër is een levendige en aanhankelijke hond met een speelse persoonlijkheid. Het ras staat bekend om zijn hoge energieniveau en heeft veel beweging en activiteit nodig om gezond en gelukkig te blijven. De Japanse Terriër is intelligent en leergierig en leert snel nieuwe trucs en commando's. Ze zijn ook zeer alert en waakzaam, waardoor ze goede waakhonden kunnen zijn. Het ras heeft echter ook een sterke prooidrift en kan agressie vertonen ten opzichte van andere dieren als ze niet goed gesocialiseerd zijn.

De Japanse Terriër is zeer aanhankelijk en hecht zich sterk aan zijn eigenaar en gezin. Ze zijn goed geschikt voor gezinnen met oudere kinderen en kunnen ook goed overweg met andere honden en huisdieren, mits ze goed zijn gesocialiseerd. Hoewel de Japanse Terriër klein van formaat is, heeft hij een grote persoonlijkheid en veel energie. Het ras is niet geschikt voor mensen die weinig tijd hebben voor beweging en activiteit, of voor mensen die in kleine appartementen wonen zonder buitenruimte.

Gezondheid

Over het algemeen is de Japanse Terriër een gezond ras met een gemiddelde levensverwachting van 12 tot 14 jaar. Net als bij alle hondenrassen kunnen er echter gezondheidsproblemen optreden. Een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij de Japanse Terriër is patella luxatie, waarbij de knieschijf uit de juiste positie kan glijden. Dit kan leiden tot pijn en kreupelheid. Andere gezondheidsproblemen die bij het ras kunnen voorkomen, zijn onder meer oogproblemen, epilepsie en allergieën.

Het is belangrijk om regelmatig dierenartscontroles te plannen om eventuele gezondheidsproblemen op te sporen en te behandelen voordat ze ernstiger worden. Het is ook belangrijk om een ​​gezond dieet te bieden en ervoor te zorgen dat de hond regelmatige lichaamsbeweging krijgt om gezond en fit te blijven. Bovendien is het belangrijk om een ​​gerenommeerde fokker te vinden bij het adopteren van een Japanse Terriër om ervoor te zorgen dat de hond geen erfelijke gezondheidsproblemen heeft. Een gerenommeerde fokker zal ook ervoor zorgen dat een puppy wordt gecontroleerd op eventuele gezondheidsproblemen voordat deze wordt geadopteerd.

Verzorging

De Japanse Terriër heeft een relatief eenvoudige verzorging vanwege zijn korte en gladde vacht. Het is echter nog steeds belangrijk om regelmatig voor de hond te zorgen om ervoor te zorgen dat hij gezond en gelukkig blijft. Het is aan te raden om een Japanse Terriër een keer per week te borstelen om dode haren en vuil te verwijderen en om de vacht glanzend en gezond te houden.

De nagels van de hond moeten ook regelmatig worden geknipt om te voorkomen dat ze te lang worden en om te voorkomen dat de hond zichzelf bezeert. Het is belangrijk om een Japanse Terriër regelmatig te laten bewegen en voldoende mentale stimulatie te bieden. Dit kan worden bereikt door middel van wandelingen, spelen en trainingssessies. Een gebrek aan lichaamsbeweging en mentale stimulatie kan leiden tot verveling en destructief gedrag.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen