Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Japanse Spits

Levensverwachting: 12 - 16 jaar

Gewicht: 5 - 9 kg

Schofthoogte: 25 - 38 cm

Japanse Spits

De Japanse Spits is een hondenras dat afkomstig is uit Japan. Het ras is ontstaan door het fokken van verschillende Spitz-rassen.

Geschiedenis van de Japanse Spits

De geschiedenis van de Japanse Spits gaat terug tot de vroege jaren 1900 in Japan. Het ras is ontstaan uit het fokken van verschillende Spitz-rassen, waaronder de Samojeed, de Pomeriaan en de witte Duitse Spitz. De Japanse Spits werd aanvankelijk gefokt als gezelschapshond voor de hogere klassen in Japan. Het ras werd populair vanwege zijn mooie witte vacht en zijn aanhankelijke en trouwe persoonlijkheid.

In de jaren 1920 werd de Japanse Spits officieel erkend als een hondenras door de Japan Kennel Club. In de jaren daarna werd het ras steeds populairder en begon het zich te verspreiden naar andere delen van de wereld. Tegenwoordig is de Japanse Spits nog steeds een geliefd hondenras vanwege zijn mooie uiterlijk en zijn aanhankelijke en speelse persoonlijkheid. Het ras wordt vaak gebruikt als gezelschapshond en is ook een goede waakhond vanwege zijn waakzame en alerte karakter.

Karakter

De Japanse Spits staat bekend om zijn aanhankelijke, speelse en trouwe persoonlijkheid. Het ras is intelligent en leergierig en leert snel nieuwe trucs en commando's. Ze zijn ook zeer alert en waakzaam, waardoor ze goede waakhonden kunnen zijn. Deze hond hecht zich sterk aan zijn eigenaar en gezin en is zeer loyaal. Ze hebben veel aandacht en interactie nodig en zijn goed geschikt voor gezinnen met oudere kinderen. Het ras kan echter terughoudend zijn bij vreemden en heeft tijd en geduld nodig om nieuwe mensen te leren kennen.

De Japanse Spits is over het algemeen goed met andere honden en huisdieren, mits ze goed zijn gesocialiseerd. Het ras heeft een hoge prooidrift en kan agressie vertonen ten opzichte van kleine dieren als ze niet goed gesocialiseerd zijn. De Japanse Spits is een levendige en energieke hond die veel beweging en activiteit nodig heeft om gezond en gelukkig te blijven. Het ras is goed geschikt voor mensen met een actieve levensstijl en die veel tijd kunnen besteden aan het spelen en trainen van hun hond.

Gezondheid

Over het algemeen is de Japanse Spits een gezond ras met een gemiddelde levensverwachting van 12 tot 16 jaar. Net als bij alle hondenrassen kunnen er echter gezondheidsproblemen optreden. Een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij de Japanse Spits is patella luxatie, waarbij de knieschijf uit de juiste positie kan glijden. Dit kan leiden tot pijn en kreupelheid. Andere gezondheidsproblemen die bij het ras kunnen voorkomen, zijn onder meer oogproblemen, allergieën en epilepsie.

Het is belangrijk om regelmatig dierenartscontroles te plannen voor de Japanse Spits om eventuele gezondheidsproblemen op te sporen en te behandelen voordat ze ernstiger worden. Het is ook belangrijk om een ​​gezond dieet te bieden en ervoor te zorgen dat de hond regelmatige lichaamsbeweging krijgt om gezond en fit te blijven.

Verzorging

De Japanse Spits heeft een dikke, pluizige vacht die regelmatig moet worden geborsteld om klitten te voorkomen en om de vacht gezond en glanzend te houden. Het wordt aanbevolen om deze hond minstens twee keer per week te borstelen en tijdens het verharen dagelijks te borstelen. De Japanse Spits moet ook regelmatig worden gebaad, ongeveer één keer per maand.

Het is belangrijk om een ​​hondenshampoo te gebruiken die speciaal is ontworpen voor de vacht van de hond en om de vacht grondig uit te spoelen om zeepresten te voorkomen. Het is belangrijk om de nagels regelmatig te knippen om te voorkomen dat ze te lang worden en om te voorkomen dat de hond zichzelf bezeert. Je moet ook de tanden van de hond regelmatig poetsen om tandplak en tandsteen te voorkomen.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen