Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Jack Russell Terriër hond

Levensverwachting: 13 - 16 jaar

Gewicht: 6 - 8 kg

Schofthoogte: 25 - 38 cm

Jack Russell Terriër

De Jack Russell Terriër is een door de F.C.I. erkend hondenras. Het ras is ontstaan uit de huidige Parson Russell-Terriër.

Geschiedenis

Vernoemd naar een predikant genaamd dominee John (Jack) Russell, werd dit ras in het midden van de 19e eeuw gebruikt als jachthond voor klein wild. De standaard voor dit ras was vrij breed, wat een breed scala aan geaccepteerde lichaamstypes mogelijk maakte. In 2003 veranderde de Jack Russell Terriër Association of America zijn naam in de Parson Russell Terriër Association of America. Dit onderscheidde de werkende types, die Jack Russells bleven, terwijl de Amerikaanse showtypen bekend werden als Parson Russell Terriërs.

Karakter

Hij is misschien klein, maar wat de Jack Russell Terriër in omvang mist, maakt hij meer dan goed in energie. Wat ooit een Engelse jachthond was, is de Jack Russell nu een dierbare metgezel voor veel huishoudens over de hele wereld. Maar als je van plan bent om een ​​van deze pittige honden mee naar huis te nemen, kun je beter actief zijn. Deze kleine hond houdt nooit op (behalve voor traktaties en buikwrijvingen). Vol energie en uitbundigheid, de Jack Russell Terriër is levendig, druk, houdt van jagen en houdt van mentale uitdagingen. Dit staat bekend als een onafhankelijk ras, dus het wordt aanbevolen dat je een ervaren hondeneigenaar bent. Maar eenmaal getraind, zul je merken dat de Jack Russell Terriër een genot is en altijd voor vermaak staat.

Dit is een klassiek geval van een kleine hond die denkt dat hij enorm is. Verwacht veel energie van deze kleine man, hij vertraagt ​​nooit. Met een eigen geest is de Jack Russell Terriër pittig en brutaal en houdt ervan om een ​​show op te zetten voor de aandacht. Wanneer hij opgroeit met kinderen, zal dit ras uitgroeien tot een prachtige gezinshond. Enkele van de negatieve eigenschappen die je in een Jack Russell Terriër tegenkomt, zijn overmatig blaffen, eigenzinnigheid, agressie tegen andere honden, afstandelijkheid tegenover vreemden, bezitterigheid en jaloezie. Dit ras gaat achter kleine dieren aan en zal niet gauw reageren op commando's. Ze houden ook van graven, dus houd je hond in de gaten wanneer hij in je tuin rondloopt.

Gezondheid van de Jack Russell Terriër

Er zijn een paar veel voorkomende gezondheidsproblemen die de Jack Russell Terriër kunnen beïnvloeden. Deze omvatten staar, cerebellaire ataxie, de ziekte van Legg-Calve-Perthes, lensluxatie, myasthenia gravis, patellaire luxatie, aangeboren doofheid en de ziekte van Von Willebrand.

Verzorging

Met de Jack Russell Terriër zie je meestal twee soorten vacht: glad of gebroken. Beide soorten zijn dubbele vachten met een grove textuur. De gebroken vacht is iets langer dan de gladde vacht en lijkt op zijn gezicht wenkbrauwen en een baard te hebben. Er is ook een derde type vacht: de ruwe vacht. Dit type vacht is langer dan de gebroken vacht maar is niet gekruld of golvend. Jack Russell Terriërs kunnen wit zijn, wit met zwarte markeringen of driekleur (wit, zwart en bruin).

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen