Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Italiaanse-Windhondje

Levensverwachting: 12 - 15 jaar

Gewicht: 3,5 - 5 kg

Schofthoogte: 33  - 38 cm

Italiaans Windhondje

Het Italiaans Windhondje dankt zijn naam aan zijn populariteit tijdens de Italiaanse renaissance.

Geschiedenis

De naam Italiaans Windhondje is een verwijzing naar de populariteit van dit ras in Italië uit de Renaissance. Vele eeuwen geleden gebruikt als schoot- en jachthond, is er bewijs dat het Italiaans Windhondje bestond in de oude Egyptische tijd en in Pomeii, daterend van ongeveer 4000 jaar geleden. Deze hond kwam naar Europa toen de Feniciërs ze overbrachten, die vervolgens werden opgeleid door de Romeinen.

Karakter van het Italiaans Windhondje

Het Italiaans Windhondje is kalm en zachtaardig tegenover anderen. Dit ras zal hard werken om je te plezieren en is graag in de buurt van mensen. Houd ze goed in beweging, zodat ze zich niet vervelen ongewenst gedrag gaan vertonen zoals het kapot bijten van meubels. Eenmaal goed getraind, zal het Italiaans Windhondje de perfecte speelkameraad zijn voor kinderen. Deze hond heeft een timide kant en kan schrikken van harde geluiden, waardoor hij terugschrikt voor familieleden die onstuimig zijn.

Wanneer je het Italiaans Windhondje socialiseert, leer hem dan zachtaardig te spelen met andere honden en kinderen. Dit is een energiek en speels ras, dus het kan meeslepen met een kind. Ook moeten kinderen worden geleerd om op een normale toon te spreken, omdat luide stemmen de hond kunnen laten schrikken.

Gezondheid

Het Italiaans Windhondje ziet er misschien klein en mager uit, maar het is een sterke hond. Met een leeftijd van ongeveer 18 maanden hebben deze honden sterke en gespierde poten. Italiaans Windhondjes kunnen ook last hebben van een slippende knie, wat een stressfractuur is en uitglijdende wervels. Andere aandoeningen waarvan je op de hoogte moet zijn, zijn onder meer progressieve retinale atrofie (PRA), epilepsie en anesthetica.

Verzorging

De vacht van het Italiaans Windhondje is gemakkelijk te onderhouden en te verzorgen. De vacht is kort, zijdeachtig en kan zwart, donkerblauw, grijs en leisteen zijn. Ook verhaart de vacht van deze hond minimaal waardoor je niet door klitten heen hoeft te kammen.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen