Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Irish Softcoated Wheaten Terrier

Levensverwachting: 12 - 15 jaar

Gewicht: 14 - 18 kg

Schofthoogte: 43 - 48 cm

Irish Soft Coated Wheaten Terriër

De Soft Coated Wheaten Terriër is van Ierse oorsprong.

Geschiedenis

De geschiedenis van dit ras is niet helemaal duidelijk. Men neemt aan dat deze hond gekruist is met de Kerry Blue Terriër. De Soft Coated Wheaten Terriër werd gebruikt voor werk op de boerderij, zoals het doden van ongedierte, het bijeendrijven van vee en het bewaken van huis en haard en is later getraind om op wild te jagen. De Soft Coated Wheaten Terriër heeft in 1937 de rasstandaard in Ierland verworven. De English Kennel Club heeft het ras in 1943 erkend en de American Kennel Club in 1973. De Soft Coated Wheaten Terriër onderscheidt zich door zijn zachte zijdeachtige vacht en zijn vrolijke aard, hoewel hij dezelfde voorouders heeft als de Irish Terriër en de Kerry Blue.

Karakter

De Soft Coated Wheaten Terriër combineert de beste Terriër kwaliteiten - hij is sterk, gracieus, vriendelijk en speels. Deze hond blaft tegen vreemden en is een zeer goede waakhond. De Soft Coated Wheaten Terriër is zeer agressief tegenover katten. Hij zal iedere gelegenheid aangrijpen om een kat aan te vallen. Tegenover kinderen zijn deze honden attent en ze doen het goed met andere honden. De Soft Coated Wheaten Terriër is zeer intelligent. Om hen te laten kennis maken met een variëteit aan mensen en situaties moet deze hond op jonge leeftijd worden gesocialiseerd. Deze honden blaffen nooit onnodig en krijgen een nauwe band met hun familie. De Soft Coated Wheaten Terriërs zijn zeer levendig en houden van kunstjes en spelletjes. Ze springen tegen mensen op om aandacht te krijgen.

Gezondheid van de Soft Coated Wheaten Terriër

De Soft Coated Wheaten Terriër is een gezond ras. Net als alle hondenrassen heeft dit ras de juiste verzorging en voeding nodig om een lang en actief leven te kunnen leiden. De Soft Coated Wheaten Terriër kent net als andere rassen erfelijke ziektes. Onderzoek door dierenartsen heeft twee mogelijk genetisch overgedragen ziektes bij de Wheatens gevonden; PLN, protein-losing nephropathy en PLE, protein-losing neuropathie. Ook heeft deze hond een aanleg tot het krijgen van oogproblemen., de ziekte van Von Willebrand, vlooien allergieën, bloedafwijkingen en heupdysplasie.

Verzorging

De zachte, golvend vacht van de Soft Coated Wheaten Terriër vraagt om constante verzorging. Het is nodig om het haar vaak te kammen om de vacht vrij van klitten te houden. Losse haren moeten van tijd tot tijd uit de vacht worden gekamd en de hond moet worden gebaad of behandeld met droogshampoo wanneer dat nodig is. Soft Coated Wheaten Terriërs die veel buiten zijn, moeten dagelijks worden gekamd, Wheatens die vooral binnenshuis zijn moeten om de dag worden gekamd. De vacht moet vooral op gevoelige plaatsen gecontroleerd worden, omdat knopen en vervilting daar pijn kunnen veroorzaken en moeilijk zijn om te verwijderen.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen