Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Irish Glen of Imaal Terriër

Levensverwachting: 12 - 15 jaar

Gewicht: 16 - 20 kg

Schofthoogte: 30 - 36 cm

Irish Glen of Imaal Terriër

De Irish Glen of Imaal Terriër is ontstaan in de Glen of Imaal in het graafschap Wicklow, Ierland.

Geschiedenis

De Irish Glen of Imaal Terriër is ontwikkeld om op vossen, ratten, otters en dassen te jagen, hoewel ze ook werden gebruikt als een boerderijhond. Deze hond verschilt van andere Terriërs in die zin dat hij gefokt is om stil te werken in plaats van te blaffen om zijn eigenaar te waarschuwen voor prooien in het veld. De exacte oorsprong van dit ras is onbekend, hoewel er enige verwijzing is naar vergelijkbare honden uit de 19e eeuw. Deze honden lijken echter niet erg op de moderne Irish Glen of Imaal Terriër. Dit ras stierf bijna uit voordat het in de vroege 20e eeuw door fokkers in Ierland nieuw leven werd ingeblazen. De Irish Glen of Imaal Terriër blijft tegenwoordig een van de zeldzaamste hondenrassen en het is de minst bekende van de Terriër hondenrassen.

Karakter van de Irish Glen of Imaal Terriër

Het gedrag van de Irish Glen of Imaal Terriër varieert afhankelijk van de situatie. Als deze hond met zijn familie is zal deze hond zachtaardig en liefdevol zijn Wanneer de Irish Glen of Imaal Terriërs jagen kunnen ze echter zeer levendig en krachtig zijn. Voor het grootste deel is dit ras minder prikkelbaar dan andere Terriërs. Deze honden zijn intelligent en zijn daarom over het algemeen gemakkelijk te trainen.

De Irish Glen of Imaal Terriër is bijzonder gevoelig voor de toon van zijn eigenaar en reageert mogelijk niet als je je niet als een autoriteit presenteert. De sleutel tot succes met dit ras is om trainingsmethoden met positieve versterking te gebruiken en een stevige en consistente hand in training te houden. Het wordt aanbevolen om deze hond zo vroeg mogelijk te socialiseren en te trainen om de ontwikkeling van probleemgedrag te beteugelen. Het opnemen van wat spel in elke trainingssessie zal nuttig zijn om dit ras betrokken te houden.

Gezondheid

Voor het grootste deel is de Irish Glen of Imaal Terriër een gezond ras, maar zoals alle honden zijn ze gevoelig voor bepaalde gezondheidsproblemen. Sommige van de aandoeningen waarvan bekend is dat ze dit ras beïnvloeden, zijn vlooienallergieën, progressieve retinale atrofie en heupdysplasie. Het kopen van deze hond bij een gerenommeerde fokker zal helpen om de incidentie van aangeboren aandoeningen te verminderen, omdat de meeste gerenommeerde fokkers genetische tests op hun fokbestand uitvoeren om erfelijke gezondheidsproblemen te verminderen.

Verzorging

De vacht van de Irish Glen of Imaal Terriër is uniek omdat deze een dubbele laag heeft met een zachte ondervacht en een draadachtige buitenlaag. De vacht van dit ras is van gemiddelde lengte en het is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder blauw en tarwe in verschillende tinten. Dit ras heeft niet de neiging om veel af te werpen, hoewel regelmatig borstelen en trimmen zal helpen om zijn vacht in goede staat te houden.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.