Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Ierse Wolfshond

Levensverwachting: 6 - 10 jaar

Gewicht: 40 - 55 kg

Schofthoogte: 71 - 79 cm

Ierse Wolfshond

De Ierse Wolfshond is een hondenras dat afkomstig is uit Ierland en behoort tot de grootste hondenrassen ter wereld.

Geschiedenis

De Ierse Wolfhond is ontwikkeld uit de Cu, een grote hond die door de Kelten rond 1500 voor Christus naar Ierland is gebracht. Dit ras is in Engeland populair geworden en is vaak als koninklijk cadeau weggeven. Juist vanwege de toenemende populariteit van de Ierse Wolfhond heeft Oliver Cromwell hun export uit Groot Brittanië verboden.

In 1845 was er een hongersnood die ook de Ierse Wolfhond zeer hevig heeft getroffen en het ras is toen bijna verloren gegaan. Door de inspanningen van Kapiteit George Graham, een Britse officier, is dit ras weer opgebloeid. De Ierse Wolfhond is in Ierland wijd en zijn gebruikt om ruiters van hun paarden te trekken tijdens gevechten en om op wolven te jagen.

Karakter

Ondanks zijn grote formaat is de Ierse Wolfhond een vriendelijke hond met een niet aflatend geduld en een onzelfzuchtige zorgzame instelling. Deze hond is zeer intelligent en extreem trouw aan zijn eigenaar en zijn familie. Het is een plichtsgetrouw dier, dat een betrouwbare vriend en kameraad kan zijn. De Ierse Wolfhond is zeer aanhankelijk en beschermend ten opzichte van kinderen. Dit nobele dier is buitengewoon gehoorzaam en onvoorwaardelijk trouw aan zijn gezin. Hoewel deze honden geen goede waakhonden zijn, kunnen ze insluipers door hun enorme grootte wel afschrikken. Deze zachtaardige hond beschouwt iedereen als zijn vriend.

De Ierse Wolfhond is een wat onhandige hond en heeft de tijd nodig om volwassen te worden. Deze hond heeft een grote hoeveelheid voedsel van zeer goede kwaliteit nodig. Het is niet aan te raden om de puppies met geweld af te richten of te laten bewegen. Dit ras is makkelijk af te richten en reageert goed als dat op een redelijke manier gebeurt. Deze slimme hond begrijpt met gemak wat zijn baas bedoelt. De eigenaar moet ten aanzien van deze hond een consequente en attente manier van behandelen hebben. Het is een zachtaardige hond en hij doet het goed met andere honden en dieren. Door een zorgvuldige introductie kan hij goed bevriend met andere huisdieren worden. Hoewel de Ierse Wolfhond niet erg actief is, heeft hij veel ruimte nodig om te kunnen rennen of te bewegen. Lange wandelingen zijn voor dit doel uitermate geschikt.

Gezondheid van de Ierse Wolfshond

Bij de Ierse Wolfhond kunnen een aantal grotere gezondheidsproblemen voorkomen. Deze hond heeft een aanleg voor cardiomyopathie en botkanker. Ook heeft dit ras de neiging om een maagtorsie te krijgen en PRA, heupdysplasie en de ziekte van Von Willebrand komen ook bij hen voor.

Verzorging

De Ierse Wolfhond heeft een ruwe, middellange vacht, die regelmatig en met zorg moet worden verzorgd. Om de vacht in goede conditie te houden, moet hij dagelijks gekamd en geborsteld worden. Een of twee keer per jaar moet de vacht worden geplukt om overtollige dode haren te verwijderen. Dit ras verhaart gemiddeld.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen