Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Ierse Terrier

Levensverwachting: 13 - 15 jaar

Gewicht: 11 - 12 kg

Schofthoogte: 46 - 50 cm

Ierse Terriër

De Ierse Terriër is een van de oudste Terriër rassen en dit ras zou rond de tweeduizend jaar oud zijn.

Geschiedenis

Deze hond komt oorspronkelijk uit de regio Cork in Ierland. Afbeeldingen van deze hond vinden we al op schilderijen uit de achttienden eeuw. De Ierse Terriër is wijd en zijd gebruikt als apporteerhond en tijdens de Eerste Wereldoorlog is hij als boodschapper gebruikt. Tijdens de negentiende eeuw was het een populair ras in Engeland. Dit ras heeft de Verenigde Staten bereikt aan het eind van de negentiende eeuw. De AKC heeft de Ierse Terriër voor het eerst geregistreerd in 1885 en de eerste rasclub in de Verenigde staten is opgericht in 1896.

Karakter

De Ierse Terriër is een uitermate moedige, dappere en avontuurlijke hond en hij is snel geïrriteerd en onbedachtzaam. Het is een zeer actieve en energieke hond, hij heeft een vastbesloten karakter en is extreem trouw. Geen enkel ander ras is zo avontuurlijk als de dappere Ierse Terriër. Deze hond is onbevreesd en nieuwsgierig en staat altijd klaar om tot actie over te gaan. Deze zeer actieve hond kan een goede kameraad zijn voor actieve kinderen. Hij houdt van fysiek inspannende spellen en kan lange tijd achtereen actief zijn.

De Ierse Terriër is een zeer intelligente hond en hij leert bijzonder snel. Daarom is deze hond makkelijk af te richten en makkelijk te hanteren. Maar het eigenzinnige karakter van deze hond kan wel eens voor problemen zorgen bij onervaren hondenbezitters. Wanneer ze van het beging af aan met vaste hand worden afgericht kunnen ze wel gehoorzaam worden. Het is een aanhankelijk en trouw dier en de Ierse Terriër gaat gewoonlijk goed om met mensen. Niettemin hebben deze honden de neiging om agressie te vertonen tegenover andere honden en ze kunnen vechtlustig zijn. Deze hond kan niet gehouden worden met andere honden of met andersoortige dieren. Dit ras beschikt over een sterk beschermend instinct en behoeft een vroege socialisatie.

Het kan moeilijk zijn om de Ierse Terriër zindelijk te krijgen. Het is een enthousiaste graver en hij houdt ervan om dingen achterna te jagen. Het is een onderhoudende hond en van tijd tot tijd kan hij behoorlijk speels zijn.

Gezondheid van de Ierse Terriër

De Ierse Terriër is een gezond ras en kent geen grote gezondheidsproblemen. Deze hond heeft geen aanleg tot enige grotere aangeboren ziektes.

Verzorging

De Ierse Terriër is zeer makkelijk te verzorgen. De dubbele vacht moet regelmatig worden geborsteld met een stevige borstel. Baad alleen wanneer nodig en pluk de vacht twee keer per jaar met de hand. Dit ras verliest weinig tot geen haar. Oren, tanden en nagels moeten regelmatig worden gecontroleerd.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen