Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Hokkaido hond

Levensverwachting: 12 - 15 jaar

Gewicht: 20 - 31 kg

Schofthoogte: 46 - 52 cm

Hokkaido

De Hokkaido is een inheems Japans ras dat qua uiterlijk lijkt op de Shiba Inu en de Shiba Inu. Hij heeft een dikke dubbele vacht die is ontworpen om zwaar weer te weerstaan, dus hij is niet goed geschikt voor warmere klimaten. Deze hond is zeer intelligent en trainbaar, maar hij kan soms moeilijk te hanteren zijn waardoor hij een goede keuze is voor ervaren hondenbezitters. Als je op zoek bent naar een ras om met kinderen op te voeden, kan de Hokkaido echter worden aangepast met de juiste training en socialisatie.

Geschiedenis

De exacte oorsprong van het Hokkaido-ras is onduidelijk, maar men denkt dat het door de Ainu-bevolking in de Tohoku-regio is ontwikkeld tijdens de Jomon-periode. Gefokt uit de Matagi-ken, werd dit ras ontwikkeld voor de jacht op groot wild zoals herten en beren. Omdat de Tohoku-regio erg geïsoleerd is, werd het Hokkaido-ras weggehouden van de rest van de wereld tot 1869 toen een Engelse zoöloog genaamd Thomas W. Blankiston het ontdekte en het de naam Hokkaido gaf.

In de vroege jaren 1900 werd de Hokkaido populair en werd hij gebruikt voor zoek- en reddingsmissies. In 1937 was het ras een van de beschermde zeldzame soorten van Japan geworden en uiteindelijk werd de naam officieel gewijzigd in Hokkaido-Inu, hoewel de meeste Japanezen de naam Hokkaido-ken gebruiken. Hoewel hij zeker populairder is geworden, is de Hokkaido nog steeds zeldzaam buiten Japan. De Hokkaido is nog niet geaccepteerd door de AKC maar is toegelaten tot de Foundation Stock Service. Het ras wordt echter erkend door de FCI als een Aziatisch ras en door de UKC als een noordelijk ras.

Karakter

De Hokkaido is geen agressief ras, maar hij heeft een koppige kant, wat betekent dat hij misschien het beste is voor een ervaren hondenbezitter. Deze honden zijn ook niet hyperactief, maar ze hebben wel grote behoefte aan lichaamsbeweging en ze vereisen veel aandacht om de ontwikkeling van destructief gedrag te voorkomen. Deze honden kunnen met kinderen opschieten als ze met hen worden grootgebracht, hoewel ze niet van jonge kinderen houden en ze waarschijnlijk katten en andere kleine dieren achtervolgen. Deze honden hebben ook de neiging om een ​​hechtere band te hebben met een lid van het gezin.

Gezondheid van de Hokkaido

Over het algemeen is de Hokkaido een gezond ras zonder bekende erfelijke gezondheidsproblemen. Deze honden zijn echter gevoelig voor bepaalde aandoeningen, waaronder hypodontie, elleboogdysplasie, heupdysplasie, cryptorchidisme en collie-oogafwijking (CEA).

Verzorging

De Hokkaido heeft de typische spitzachtige vacht met een zachte ondervacht en een dikke, stijve buitenlaag. De vacht is ruw van textuur aan de buitenkant en ontworpen om de hond te beschermen tegen barre klimaten. De lengte van de vacht is middellang en de staart krult over de rug. De meest voorkomende kleuren voor dit ras zijn wit, rood, zwart, gestroomd, sesam, wolf-grijs en zwart-bruin.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen