Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Havanezer

Levensverwachting: 13 - 15 jaar

Gewicht: 4 - 7 kg

Schofthoogte: 23 - 27 cm

Havanezer

De Havanezer komt oorspronkelijk uit Cuba. 

Geschiedenis

De Havanezer is ontstaan in de 18e en 19e eeuw, toen Franse poodles werden geïmporteerd naar Cuba en gekruist met andere kleine honden, waaronder bichon frises en Maltese honden. Deze hond werd gefokt als gezelschapshond voor de rijkere klasse en werd gezien als een statussymbool.,In de jaren 20 werd het ras populair in de Verenigde Staten en werd in 1996 erkend door de American Kennel Club. Tegenwoordig is de Havanezer een geliefd huisdier over de hele wereld vanwege zijn vriendelijke, loyale en intelligente karakter. Het ras wordt ook vaak gebruikt in hondenshows en andere hondensporten.

Karakter van de Havanezer

De Havanezer staat bekend om hun vriendelijke, sociale en loyale karakter en zijn gemakkelijk te trainen als ze op een consistente en respectvolle manier worden behandeld. Ze zijn ook intelligent en hebben veel energie, dus ze hebben regelmatig fysieke activiteit en mentale uitdaging nodig om tevreden te blijven. In het algemeen zijn Havanezers sociale, vriendelijke en loyale honden die goed zijn met kinderen en andere huisdieren als ze goed zijn opgevoed en gesocialiseerd. Zoals bij elk hondenras is het belangrijk om de basisbevelen en socialisatie te leren om een goed opgevoerde en gehoorzame hond te hebben.

Gezondheid

De Havanezer is vatbaar voor verschillende medische problemen. Zodra hij ouder wordt kan dit ras aan staar lijden. Op elke leeftijd lijkt huidschilfers een probleem te zijn vanwege de droge huid en kan speciale medicatie nodig zijn om het te voorkomen en te behandelen. Genetische ziekten die zich in het ras kunnen voordoen, omvatten luxerende patellas en PRA.

Verzorging

De vacht van de Havanezer is dik en zijdeachtig, hij werpt niet gemakkelijk af. De vacht is lang en varieert van recht tot krullend, hoewel golvend wordt beschouwd als het ideaal voor de show. De Havanezer komt voor de volgende kleurstellingen: wit, zwart, zwart/bruin, grijs, en talloze andere kleuren en markeringen. Veel eigenaren knippen de vacht van de Havanezer kort om de verzorging makkelijker te maken. Als de vacht lang wordt gehouden, moet deze dagelijks worden geborsteld om te voorkomen dat matten worden gevormd. Over het algemeen is het verstandig om het haar boven de ogen kort te houden om irritatie te voorkomen.

Poets de tanden van de Havanezer minstens twee of drie keer per week om de opeenhoping van tandsteen en de bacteriën die op de loer liggen te verwijderen. Dagelijks poetsen is nog beter om tandvleesaandoeningen en slechte adem wilt voorkomen. Knip nagels een of twee keer per maand als de hond ze niet op natuurlijke wijze verslijt. Als je de nagels hard op de vloer hoort klikken zijn ze te lang en moeten ze worden ingekort. Maak verzorging een positieve ervaring vol lof en beloningen, zo leg je de basis voor eenvoudige veterinaire examens en andere handelingen wanneer hij volwassen is.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen