Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

harrier-hond

Levensverwachting: 10 -12 jaar

Gewicht: 20 - 30 kg

Schofthoogte: 53 - 61 cm

Harrier

Over de oorsprong van de Harrier bestaan verschillende lezingen. Volgens een daarvan kunnen de voorouders van de Harrier gevonden worden bij de bloedhonden, de Talbot Hound en zelfs bij de Basset.

Geschiedenis

Hoewel niets in steen is gezet, wordt aangenomen dat de Harrier is ontstaan ​​in Engeland. In de jaren 1200 ontwikkelde Sir Elias de Midhope dit hondenras. De Harrier wordt beschouwd als een van de oudste Engelse hondenrassen. Sindsdien werden Harriers ingezet voor jachthazen op het Engelse platteland. Harriers waren wat langzamer dan de Beagle. Dit maakte hen gunstiger bij het jagen op de grotere en langzamere Europese Haas.

Karakter

De Harrier is een charmant, aanhankelijk een stevig hondenras. Vergeleken met de Foxhound is de Harrier meer sociaal en speels, hoewel hij dat weer wat minder is dan de Beagle. De Harriers kunnen het goed met kinderen vinden. Dit ras doet het uitstekend in het gezelschap van andere honden, maar ze moeten in de buurt van andersoortige dieren in de gaten worden gehouden. Om problemen op dit gebied te voorkomen moet de Harrier met andersoortige dieren opgroeien vanaf dat hij een puppy is.

Omdat de Harrier een meutehond is, wil hij altijd graag dicht in de buurt van zijn baas en zijn gezin zijn. Hierdoor is hij bijzonder geschikt als gezelschapshond. Goed aan de lijn houden of vrij laten lopen in een goed afgesloten tuin zijn noodzakelijk, omdat de Harrier ervan houdt om op onderzoek te gaan, te snuffelen en spoor te volgen. De Harrier is een zeer actieve hond en daarom is hij niet geschikt om in een appartement te leven.

Gezondheid van de Harrier

De Harrier heeft geen ernstige genetische afwijkingen en het is normaal gezien een gezond ras. Bij de aanschaf van een pup moet erop gelet worden dat de ouders van de betreffende pup door de OFA gecertificeerd zijn, omdat sommige lijnen een aanleg hebben tot heupdysplasie. Er zijn ook sommige lijnen die een aanleg hebben tot het krijgen van epilepsie. Net als alle andere honden heeft de Harrier de juiste verzorging nodig en controles door de dierenarts.

Verzorging

De Harrier heeft een kortharige vacht en daarom is deze hond niet moeilijk te verzorgen. Af en toe borstelen en kammen zal genoeg zijn om de vacht vrij te houden van dode haren. De Harrier verhaart gemiddeld.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen