Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Hannoveraanse Zweethond ras

Levensverwachting: 12 - 14 jaar

Gewicht: 25 - 40 kg

Schofthoogte: 40 - 60 cm

Hannoveraanse Zweethond

De Hannoveraanse Zweethond is een rashond afkomstig uit Duitsland.

Geschiedenis

De oorsprong van de Hannoveraanse Zweethond kan worden teruggevoerd tot in de middeleeuwen rond de jaren 1600 in Duitsland. In die tijd waren hun voorouders, de Liam Hounds, grote honden die werden gebruikt om te jagen en prooien te volgen. Duitse jagers hielden een erecode in waar ze geloofden in het jagen op een gewond dier om verder lijden te voorkomen. Hierdoor werden de Hannoveraanse Zweethond en Bloedhonden gefokt. Als het wild gewond was maar toch wisten te ontsnappen, werden de Bloedhonden op het spoor gezet om hen te vinden. Liam Hounds werden beschouwd als de krachtigste, met veel uithoudingsvermogen en neuskracht.

De Hannoveraanse Zweethond werd in de jaren 1800 in de stad Hanover ontwikkeld door Liam Hounds, vandaar hun naam. Ze zijn ontwikkeld om dezelfde jacht- en volgmogelijkheden te hebben als hun voorouders, de Liam Hounds. Een rasvereniging genaamd Verein Hirschmann e.V. verzorgt en bewaart het ras sinds 1894. Sinds die tijd zijn deze honden strikt gefokt met hun werkvermogen in het achterhoofd. Hannoveraanse Zweethonden worden bijna uitsluitend door specialisten gebruikt om op groot wild te jagen.

Karakter

Veel liefhebbers van de Hannoveraanse Zweethond beschrijven de persoonlijkheden van deze honden als kalm en loyaal. Het zijn grote honden met veel energie, dus ze houden ervan om buiten in de tuin of in het dichtstbijzijnde hondenpark te rennen. Omdat de Hannoveraanse Zweethond is gefokt om op prooien te jagen hebben ze de neiging om een sterke prooidrift te hebben, maar met de juiste en vroege training kunnen deze neigingen worden beteugeld. Het zijn geen waakhonden, maar ze blaffen als ze iets vreemds of nieuws in de buurt van het huishouden zien naderen of gebeuren.

Deze honden doen het het beste met vroege training om hun koppig en onafhankelijk gedrag in toom te houden. Ze hebben een ervaren trainer nodig die zelfverzekerd en consistent is met hun training. Ze hebben ook de neiging om vast te houden aan een familielid, maar kunnen het goed vinden met iedereen, inclusief kinderen binnen het huishouden. De Hannoveraanse Zweethond is het meest geschikt voor grote gezinnen die voldoende ruimte aan deze hond kunnen bieden zodat hij zijn energie kwijt kan.

Gezondheid van de Hannoveraanse Zweethond

De Hannoveraanse Zweethond is vatbaar voor een aantal van dezelfde aandoeningen waarmee Bloedhonden en andere werkhonden ook geconfronteerd kunnen worden. Hoewel de meeste over het algemeen gezond zijn, kunnen sommige vatbaar zijn voor een paar gezondheidsproblemen, daarom is het belangrijk om goede zorg en regelmatige veterinaire controles te handhaven. Enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen waar de Hannoveraanse Zweethond kan lijden zijn onder meer: oorinfecties, heupdysplasie, kanker en zwellingen.

Verzorging

Zoals met alle honden moet de reguliere veterinaire controles van de Hannoveraanse Zweethond worden bijhehouden om eventuele gezondheidsproblemen vroegtijdig te detecteren. Een dierenarts kan vaak helpen een verzorgingsroutine te ontwikkelen dat de hond gezond houdt. Hannoveraanse Zweethonden zijn gevoelig voor gewichtstoename en ze hebben een hoog energieniveau. Zorg ervoor dat de hond ten minste één goede wandeling van een half uur tot een uur per dag krijgt met een paar goede, actieve spelsessies en kortere wandelingen erin gemengd.

Controleer hun oren dagelijks op vuil en ongedierte en maak ze schoon zoals aanbevolen door een dierenarts. Knip de nagels van de hond voordat ze te lang worden, meestal een of twee keer per maand. De grootste zorg als het gaat om de zorg van een Hannoveraanse Zweethond is het handhaven van hun mondgezondheid. Hun tanden moeten regelmatig worden gepoetst, omdat veel deze honden gevoelig zijn voor tandheelkundige problemen. Een dierenarts kan instrueren hoe je de tanden van deze hond goed kan poetsen.

De vachtkleur van de Hannoveraanse Zweethond heeft niet veel verschillende tinten. De hoofdkleuren varieert van licht tot donker hertenrood, min of meer intens gestroomd, met of zonder masker. Ze kunnen ook kleine witte vlekken op de borst hebben. De vacht van de Hannoveraanse Zweethond is kort en dik en grof tot ruw. Hun vacht is ook iets langer en grover op de achterkant van de dijen en de onderkant van de staart. Ze zijn vrij gemakkelijk te verzorgen en een keer per week borstelen is over het algemeen voldoende.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen