Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Hamiltonstövare

Levensverwachting: 10 - 13 jaar

Gewicht: 23 - 27 kg

Schofthoogte: 49 - 61 cm

Hamiltonstövare

De Hamiltonstövare is een hondenras dat afkomstig is uit Zweden.

Geschiedenis

De Hamiltonstövare is een Zweedse stamboekhond die is ontwikkeld in de 19e eeuw door koning Karl IX van Zweden. Deze honden werden oorspronkelijk gebruikt voor de jacht op hazen en vossen, maar ze zijn nu vooral populair als gezelschapshonden en als wedstrijdhonden in verschillende hondensporten. De Hamiltonstövare is een slimme, energieke en loyale hond die zich goed aanpast aan zijn omgeving. Het is een van de meest populaire hondenrassen in Zweden en wordt over de hele wereld gewaardeerd om zijn unieke eigenschappen.

Karakter

De Hamiltonstövare is een aanpasbaar ras, zolang aan zijn behoefte aan lichaamsbeweging wordt voldaan. Deze honden zijn vriendelijk en gelijkmatig van aard, in overeenstemming met het typische Hound temperament. Hoewel deze honden tevreden zijn om tijd met hun gezin door te brengen, houden ze er ook van om een ​​functie te hebben. Het zijn geboren jagers en zijn er bovendien vaardig in. In de thuisomgeving is de Hamiltonstövare echter een enthousiast en energiek huisdier, hoewel hij soms wat koppig kan zijn. Een stevige en consistente hand in training is vereist voor dit ras, net als vroege training en socialisatie.

Gezondheid van de Hamiltonstövare

De Hamiltonstövare is over het algemeen een gezond ras, hoewel alle honden gevoelig zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen. Naast veldletsels, zijn enkele van de gezondheidsproblemen waarvoor het ras gevoelig kan zijn oorinfecties, heupdysplasie, elleboogdysplasie, opgeblazen gevoel en epilepsie.

Verzorging

De Hamiltonstövare heeft de typische hound vacht die vrij kort, dicht liggend en hard van textuur is. Het haar op de oren, het hoofd en de voorkant van de poten is kort en glad, terwijl het langer is aan de achterkant van de dijen en onder de staart. De Hamiltonstövare is een driekleurig ras met een bruine kleur op het hoofd, oren en benen, evenals een zwarte mantel en witte aftekeningen op het gezicht, keel, nek en kraag.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen