Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Hamiltonstövare

Levensverwachting: 10 - 13 jaar

Gewicht: 23 - 27 kg

Schofthoogte: 49 - 61 cm

Hamiltonstövare

Hoewel dit ras een unieke naam heeft, is zijn uiterlijk vrij bekend - hij lijkt op elke andere grote hondenhond met een korte, dicht liggende vacht en een driekleurige uitstraling. De Hamiltonstövare is ontwikkeld als jachthond in Zweden en blijft een populair achttiende in zijn thuisland, hoewel het steeds populairder wordt in de Verenigde Staten na zijn toelating tot de Foundation Stock Service van de AKC. Met zijn nobele uiterlijk en zelfs humeur is dit ras een prachtige toevoeging aan een actieve familie.

Geschiedenis

De Hamiltonstövare is meer algemeen bekend als de Hamilton Hound of de Zweedse Foxhound. Ontwikkeld in Zweden door de oprichter van de Zweedse Kennel Club, graaf Adolf Hamilton, dankt het ras zijn naam aan zijn ontwikkelaar. Dit ras is voornamelijk ontwikkeld op basis van verschillende Duitse honden met kiekendief en Engels Foxhound-bloed. Het werd gefokt als een hardwerkende jager, bekend om zijn uitgaande persoonlijkheid en uitstekende werkethiek.

Karakter

De Hamiltonstövare is een aanpasbaar ras, zolang aan zijn behoefte aan lichaamsbeweging wordt voldaan. Deze honden zijn vriendelijk en gelijkmatig van aard, in overeenstemming met het typische Hound temperament. Hoewel deze honden tevreden zijn om tijd met hun gezin door te brengen, houden ze er ook van om een ​​functie te hebben. Het zijn geboren jagers en zijn er bovendien vaardig in. In de thuisomgeving is de Hamiltonstövare echter een enthousiast en energiek huisdier, hoewel hij soms wat koppig kan zijn. Een stevige en consistente hand in training is vereist voor dit ras, net als vroege training en socialisatie.

Gezondheid van de Hamiltonstövare

De Hamiltonstövare is over het algemeen een gezond ras, hoewel alle honden gevoelig zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen. Naast veldletsels, zijn enkele van de gezondheidsproblemen waarvoor het ras gevoelig kan zijn oorinfecties, heupdysplasie, elleboogdysplasie, opgeblazen gevoel en epilepsie.

Verzorging

De Hamiltonstövare heeft de typische hound vacht die vrij kort, dicht liggend en hard van textuur is. Het haar op de oren, het hoofd en de voorkant van de poten is kort en glad, terwijl het langer is aan de achterkant van de dijen en onder de staart. De Hamiltonstövare is een driekleurig ras met een bruine kleur op het hoofd, oren en benen, evenals een zwarte mantel en witte aftekeningen op het gezicht, keel, nek en kraag.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.