Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Grote Zwitserse Sennenhond

Levensverwachting: 10 - 11 jaar

Gewicht: 50 - 70 kg

Schofthoogte: 60 - 72 cm

Grote Zwitserse Sennenhond

De Grote Zwitserse Sennenhond is ontstaan en ontwikkeld in de Zwitserse Alpen en is de oudste van de vier Sennenhonden rassen.

Geschiedenis

De Grote Zwitserse Sennenhond is naar alle waarschijnlijkheid een afstammeling van de Romeinse Mastiff. Dit ras kan tot de ontwikkeling van de Sint Bernard hebben bijgedragen. In de late negentiende eeuw was de Grote Zwitserse Sennenhond bijna uitgestorven en door de inspanningen van Dr, Albert Heim is dit ras weer opgebloeid en in ere hersteld.

In 1967 is de Grote Zwitserse Sennenhond voor het eerst in de Verenigde Staten geïmporteerd. Het is in zijn land van herkomst nog steeds een zeldzaam ras, maar deze hond wint langzaam aan populariteit. In 1995 is dit ras volledig erkend door de AKC.

Karakter

De Grote Zwitserse Sennenhond is een stevige hond met een natuurlijk beschermend instinct. Het is een gelijkmatig gehumeurde en oplettende hond, die weinig agressie in zich heeft. Deze hond houdt ervan om zijn baas te plezieren en kan zeer gehoorzaam zijn. Over het algemeen kan deze hond goed overweg met kinderen en kan hij een goede metgezel voor ze zijn. Het is een uitermate trouwe en aanhankelijke hond en de Grote Zwitserse Sennenhond kan goed overweg met andere dieren binnen het gezin. Deze hond is zeer kalm en zachtaardig en vertoont nooit agressie of vijandigheid. De Grote Zwitserse Sennenhond heeft wel een sterke territoriumdrift en het kan zijn dat hij tegenover vreemden niet uitnodigend is. Deze hond heeft een introductie nodig bij nieuwe gezichten.

De Grote Zwitserse Sennenhond is een dappere en waakzame hond. Het is een extreem oplettend dier en hij zal plichtsgetrouw blaffen bij het horen van vreemde geluiden en ongenode gasten. Deze honden kunnen door hun zorgende en liefhebbende aard een deel van de familie uit gaan maken. In feite wil de Grote Zwitserse Sennenhond voortdurend bij zijn mensen in de buurt zijn. Deze hond doet het zelfs nog beter, wanneer hij op jonge leeftijd zorgvuldig wordt afgericht. 

Gezondheid van de Grote Zwitserse Sennenhond

De Grote Zwitserse Sennenhond is een enorme hond en dit ras is bevattelijk voor het krijgen van een maagtorsie en heupdysplasie net als andere grote honden. Ook hebben ze een aanleg tot het krijgen van distichiasis, een oogprobleem waarvoor een operatie mogelijk nodig kan zijn. Epilepsie en spijsverteringsproblemen komen ook bij deze honden voor.

Verzorging

De Grote Zwitserse Sennenhond is zeer makkelijk te verzorgen. Regelmatig borstelen zal genoeg zijn om de vacht schoon te houden. Dit ras verhaart gemiddeld.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen