Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Griffon Bruxellois hond

Levensverwachting: 10 - 15 jaar

Gewicht: 3 - 6 kg

Schofthoogte: 23 - 30 cm

Griffon Bruxellois

De Griffon Bruxellois is een slimme hond en heeft het typische terriėr karakter.

Geschiedenis

Van de drie Griffon variėteiten, is de Griffon Bruxellois als eerste tentoongesteld, namelijk in 1880, op de Tentoonstelling in Brussel. Dit ras komt al voor op schilderijen van de Vlaamse schilder van Eyck. In de zeventiende eeuw werd deze hond in Brussel veel gebruikt om de stallen vrij te houden van ongedierte. De Mopshond, de Yorkshire en de Ierse Terriėrs en de English Toy Spaniel hebben allen bijgedragen tot de ontwikkeling van de Griffon Bruxellois. Deze hond komt vanaf het eind van de negentiende eeuw voor in de Verenigde Staten. Van de drie Griffon soorten, te weten de Griffon Bruxellois, de Belgische Griffon en de Petit Griffon, is de Griffon Bruxellois het enige ras dat door de AKC erkend is.

Karakter

Het is een uitstekende gezelschapshond, met een groot vermogen om te leren en hij heeft een uitstekend stel hersenen. Het is een vrolijke hond met een lief karakter en charmante manieren. Deze honden kunnen goede waakhonden zijn en ze kunnen ook kunstjes leren doen. Dit is een trouwe en aanhankelijke hond, die erop uit is een band te krijgen met alle gezinsleden. De Griffon Bruxellois kan een uitstekende gezinshond zijn. Deze gezelschapshond kan een echte charmeur zijn. Ook kan de Griffon Bruxellois eigenzinnig zijn en dartel, maar nooit belachelijk. Deze hond houdt van blaffen.

Het is een levendige hond met een onderzoekende aard en hij ontziet niemand. Deze hond houdt van iedereen. Toch kan hij wel eens humeurig zijn. Het is een zeer gevoelige hond met een warm hart en de Griffon Bruxellois kan behoorlijk veeleisend zijn. Deze hond houdt van aandacht en is er gek op om vertroeteld te worden. De Griffon Bruxellois is een geschikte gezinshond, die graag in huis opgroeit. Over het algemeen kan de Griffon Bruxellois goed met andere dieren overweg. Ze kunnen het zelfs met katten goed vinden. Deze gevoelige hond is niet geschikt voor plagende kinderen. Hij doet het daarentegen het best met oudere zorgzame kinderen. Deze hond is over het algemeen gereserveerd tegenover vreemden.

Gezondheid

Tijdens de zwangerschap kan de Griffon Bruxellois problemen ervaren. In feite zijn deze honden zeer moeilijk te fokken en slechts één op de drie puppies overleeft. De bevalling geschiedt vaak d.m.v. een keizersnede. Andere gezondheidsproblemen zijn o.a. verslapte kniegewrichten en enkele erfelijke oog - en ademhalingsproblemen.

Verzorging van de Griffon Bruxellois

De Griffon Bruxellois vraagt om een behoorlijke hoeveelheid aandacht. De vacht van deze hond moet twee tot drie keer per week grondig geborsteld worden.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen