Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

greyhound ras

Levensverwachting: 10 - 14 jaar

Gewicht: 26 - 40 kg

Schofthoogte: 68 - 76 cm

Greyhound

De Greyhound is een zeer oud ras. Deze honden zijn op het gebied van snelheid onverslaanbaar, ze zijn de snelste honden ter wereld.

Geschiedenis

De Greyhound kan een snelheid bereiken van meer dan 69 km per uur. De afkomst van de Greyhound kan terug gebracht worden tot de Arabische Sloughi. Men neemt aan dat de Greyhound al voor 900 voor Christus door handelaren naar Engeland is gebracht. Deze hond werd vele jaren geleden gebruikt voor de jacht op herten en wilde beren. De Greyhound was zeer populair, hij kon de dieren pakken en neerleggen in één beweging. Tegenwoordig worden deze honden vooral gebruikt bij de hondenrennen en bij coursing, wedstrijden waarbij de honden een prooi najagen.

Karakter

De Greyhound is een gevoelige, zachtaardige, gracieuze en aanhankelijk hond. Een zorgvuldige socialisatie is noodzakelijk bij de Greyhound, omdat ze soms enigszins angstig kunnen zijn voor voor onbekenden. Door zijn aangeboren jachtinstinct is het mogelijk dat deze honden alles dat snel beweegt achtervolgt en doodt. Het is bekend dat sommige Greyhounds katten hebben gedood en andere huisdieren. Deze neiging kan in geperkt worden door de juiste socialisatie en training. De Greyhound doet het met kinderen behoorlijk goed, hoewel ruwe spelletjes en contact met kleien kinderen moeten worden vermeden. Ook gaat de Greyhound goed om met andere honden. Binnenshuis is de Greyhound kalm en sociaal. Deze honden blaffen zelden en passen goed in het gezin. 

Gezondheid van de Greyhound

De Greyhound moet binnen worden gehouden, omdat hij erg gevoelig is voor kou. Ook zijn de honden van dit ras bevattelijk voor het krijgen van een maagtorsie; om dit te vermijden is het beter om de hond twee tot drie keer per dag een kleinere maaltijd te geven dan één keer per dag een grote. Ook moet erg opgepast worden met het toedienen van medicijnen, omdat ze er erg gevoelig voor zijn, dit geldt ook voor insecticiden. Deze honden hebben een aanleg tot het krijgen van staart fracturen, huidproblemen en hemofilie. Net als alle andere honden heeft de Greyhound de juiste verzorging nodig en controles door de dierenarts.

Verzorging

De Greyhound heeft een gladde en kortharige vacht, waardoor het verzorgen van deze hond erg makkelijk is. Gewoon kammen en borstelen is meer dan genoeg om de vacht er goed uit te laten zien. Baden en droogshampoo alleen toepassen wanneer het nodig is. De Greyhound verhaart gemiddeld. De oren moten worden schoongemaakt en de nagels moeten regelmatig worden geknipt.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen