Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Gordon Setter

Levensverwachting: 10 - 12 jaar

Gewicht: 20 - 36 kg

Schofthoogte: 58 - 69 cm

Gordon Setter

Het was de vierde Duke of Gordon die de Gordon Setter in de achttiende eeuw bekend heeft gemaakt.

Geschiedenis

Dit ras is in de zeventiende eeuw in Schotland ontwikkeld, De Gordon Setter is een fantastische vogelhond, omdat hij gezegend is met een uitstekend reukvermogen. Deze hond is ook een uitstekende retriever. Hoewel hij niet zo snel is als andere jachthonden, heeft de Gordon Setter een stevig uithoudingsvermogen en is hij ook in slecht weer een uitstekende jager. Dit ras doet het goed zowel in het veld als in het water. De Gordon Setter is een perfecte gundog voor één persoon.

Karakter

De Gordon Setter is een trouwe, gehoorzame en zachtaardige hond. Deze hond heeft een uitstekend reukvermogen en is daardoor een fantastische vogelhond. De Gordon Setter is een onbevreesde en aanhankelijke hond. De Gordon Setter is een extreem actief ras en heeft de neiging om rusteloos te worden, als er niet voorzien wordt in een ruime hoeveelheid beweging. De Gordon Setter heeft de neiging om gereserveerd te zijn tegenover vreemden. De Gordon Setter zal over het algemeen goed omgaan met andere dieren, maar deze honden hebben ook de neiging om jaloers te worden. Dit ras moet bij het uitlaten goed aangelijnd worden of binnen een goed afgesloten terrein worden losgelaten, omdat ze de neiging hebben om rond te gaan zwerven.

De puppies van de Gordon Setter zijn behoorlijk onhandig. De lijnen van Gordon Setters voor in het veld zijn over het algemeen korter en lichter dan de lijnen die voor de show worden gebruikt. Deze honden zijn vrije denkers en daarom is een consequente training met een vaste hand een noodzaak en moet deze al bij de pup geïntroduceerd worden, voordat slechte gewoontes worden aangewend. De Gordon Setter is makkelijk af te richten, hoewel hij soms koppig kan zijn. Wanneer deze hond vanaf jonge leeftijd met andere dieren wordt gesocialiseerd, zal deze hond behoorlijk goed met hen omgaan.

Gezondheid van de Gordon Setter

De Gordon Setter is over het algemeen een gezond ras. Desalniettemin hebben sommige lijnen een aanleg tot het krijgen van heupdysplasie en oogziektes (progressieve atrofie van de retina en grauwe staar). Dit ras is bevattelijk voor maagtorsie en daarom moeten deze honden beter twee of drie keer per dag een kleine hoeveelheid eten krijgen in plaats van één keer per dag een grote maaltijd. Net als alle andere honden heeft ook de Gordon Setter de juiste verzorging en controles door de dierenarts nodig.

Verzorging

De Gordon Setter heeft een zachte middellange vacht die regelmatig gekamd en geborsteld moet worden. Deze hond moet worden gebaad of met droogshampoo worden behandeld wanneer dat nodig is. De nagels moeten regelmatig worden geknipt en het haar aan de onderkant van de voeten moet worden getrimd. De Gordon Setter verhaart gemiddeld.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen