Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Goldador

Levensverwachting: 10 - 15 jaar

Gewicht: 27 - 36 kg

Schofthoogte: 56 - 61 cm

Goldador

De Goldador is een kruising tussen een Golden Retriever en een Labrador Retriever.

Geschiedenis

De Goldador werd in de beginjaren 2000 geleden voor het eerst geïntroduceerd als designerhond en werd gefokt met het doel een gevoelige en tolerante werkhond te creëren. Dit was een succes, want deze hond wordt nu gebruikt als geleide- en hulphonden, zoek- en reddingshonden, therapiehonden en politie- en bom-snuffelende honden. Maar de Goldador heeft zich ook bewezen als een loyale en liefdevolle metgezel, waardevol voor zowel gezinnen als jagers. Hoewel het niet zo populair is als andere kruisingen, is er geen twijfel dat zodra het woord op de Goldador bekend wordt, meer mensen de fijne eigenschappen zullen waarderen.

Karakter

Liefdevol en loyaal, de Goldador kan met iedereen opschieten, inclusief andere dieren en kinderen. Hij houdt ervan om bij mensen te zijn van wie hij houdt, dus je kunt hem niet voor lange tijd alleen laten. Deze hond heeft begeleiding en structuur in zijn leven nodig, dus als je eenmaal een routine hebt opgezet, blijf er dan bij. De Goldador is ideaal voor de eerste hondenbezitter en heeft een vriendelijk karakter en veel geduld, perfect voor kinderen.

De Goldador is een van de gemakkelijkste rassen om te trainen. Zijn intelligentie en zijn behoefte om hem een plezier te doen wanneer het tijd is om gehoorzaamheid en basistruc te volgen. Zoals de meeste rassen, zul je merken dat de Goldador zal reageren op positieve bekrachtingen. Omdat hij enthousiast is om te behagen en gemakkelijk is te trainen, is het geen wonder dat hij ook wordt ingezet als hulphond.

Gezondheid van de Goldador

De Goldador is een gezonde hond, maar enkele kleine problemen kunnen artritis in de heup en elleboog zijn en oogproblemen.

Verzorging

De Goldador heeft de gladde kortharige dubbele vacht van de Labrador geërfd: een korte, dikke, rechte toplaag en een zachte, dichte ondervacht. Deze hond is meestal geel of goudtinten, maar kan rode of zwarte kleuren vertonen, afhankelijk van de ouders. Zijn vacht is heel gemakkelijk te verzorgen, borstel hem daarom minimaal één ​​keer per week om dood haar te verwijderen en de vacht in goede conditie te houden.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen