Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

franse bulldog ras

Levensverwachting: 10 - 14 jaar

Gewicht: 8 -14 kg

Schofthoogte: 25 - 35 cm

Franse Bulldog

De Franse Bulldog is een vrolijke en aanhankelijke gezelschapshond.

Geschiedenis

Ondanks zijn naam was de Franse Bulldog in dienst bij kantwerksters in het 19e-eeuwse Nottingham, Engeland. Bij het begin van de industriële revolutie gingen sommige van deze kantwerksters naar Frankrijk en namen de honden mee. Al snel werden deze Bulldogs populair in Frankrijk, eind 1800 werd dit ras bekend als Franse Bulldog. De populariteit verspreidde zich naar Noord-Amerika toen rijke Amerikanen tijdens de Grand Tour verliefd op hen werden. De Franse Bulldog is voor het eerst door de AKC geregistreerd in 1898.

Karakter

Een geweldige vriend en een goed familielid, de Franse Bulldog is speels en heeft een lieve en grappige persoonlijkheid. Hoewel hij met iedereen kan opschieten, vormt de Franse Bulldog meestal een speciale band met slechts één persoon. Wanneer de Franse Bulldog wordt geïntroduceerd bij andere honden en jonge kinderen, moet je voorzichtig zijn, omdat deze af en toe agressief kan zijn of ruw kan spelen. Het neutraliseren van reuen kan de kans op agressie verminderen. Als je consistent en zachtaardig bent, zal de de Franse Bulldog opgroeien tot een goed afgerichte hond. Dit hondenras houdt er niet van om hard behandeld te worden.

Vanwege zijn rustige en blije persoonlijkheid, is de Franse Bulldog uitermate geschikt voor veel verschillende woonomgevingen, waaronder het wonen in een appartement. De Franse Bulldog is een goede waakhond en zal je waarschuwen voor eventuele indringers. Omdat Franse Bulldogs gevoelig zijn voor overgewicht is het belangrijk dat ze voldoende dagelijkse lichaamsbeweging krijgen. Houd er rekening mee dat Franse Bulldogs gevoelig zijn voor warmt gerelateerde problemen en binnen moeten spelen wanneer het buiten (extreem) warm is.

Gezondheid van de Franse Bulldog

Omdat de Franse Bulldog een kleinere hond is, is het belangrijk om zijn gewicht te reguleren. Ademhalingsproblemen komen vaak voor en het verergert als hij te zwaar is, omdat zijn buik dan opzwelt en tegen zijn longen drukt. Naast ademhalingsproblemen kunnen Franse Bulldogs last hebben van snurken, piepende ademhaling en oogproblemen. Ook kunnen er problemen ontstaan bij het werpen van een nestje omdat pups vaak een grote kop hebben, dit kan dit leiden tot keizersneden.

Verzorging

De vacht van de Franse Bulldog is zacht en kort en heeft een losse en gerimpelde huid op zijn schouders en kop. Omdat het haar van de Franse Bulldog heel licht is, is het afstoten niet erg merkbaar. Regelmatig baden wordt niet aanbevolen voor de Franse Bulldog vanwege de droge huid, maar het is belangrijk om de Franse Bulldog regelmatig te borstelen. Gebruik een natte doek om de huid, oren en het gezicht van de hond schoon te maken. Franse Bulldogs hebben de neiging om vaak overmatig te kwijlen, maak er daarom een gewoonte van om zijn tanden te poetsen.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen