Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Foxterrier

Levensverwachting: 10 - 15 jaar

Gewicht: 6 - 8 kg

Schofthoogte: 25 - 39 cm

Fox Terriër

De Fox Terriër werd oorspronkelijk gefokt tijdens vossenjachten de vos uit hun schuilplaats te jagen. Tegenwoordig zijn deze honden vooral gezelschapshonden en doen ze het goed in gezinnen. Maar ze worden ook nog in het Noord-Oosten van Amerika ingezet voor de jacht.

Geschiedenis

De Fox Terriër heeft een grote geschiedenis, ook zijn altijd metgezellen voor vroegere koningen geweest. Aan het einde van de 18e eeuw werden vossenjachten in Engeland populair. Jagers ontdekten al gauw dat de Fox Terriër het juiste formaat én intelligentie had om vossen uit hun schuilplaats te jagen. Kolonel Thornton liet in 1790 een portret schilderen van zijn hondje Pitch, dat een Fox Terriër was, sinds deze periode is dit hondenras amper veranderd. In 1790 liet een kolonel Thornton een portret schilderen van zijn hond Pitch, een Smooth Fox Terriër, wat ons een idee geeft van hoe de vroege honden eruitzagen. Sindsdien zijn ze weinig veranderd. Bekende Smooths uit de 19e eeuw die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van het ras waren Old Jock, geboren in 1859 in Grove Kennel in Engeland, en Belgrave Joe. Tegen het einde van de 19e eeuw was een uniform type vastgesteld. De Fox Terriër werd in 1985 officieel erkend door de AKC als hondenras.

Karakter

Deze honden zijn intelligent, alert en actief te noemen. Ook staan ze bekend om hun sluwe streken. De Fox Terriër kan je vaak te slim af zijn, maar probeert je altijd te vermaken. Door hun waakzame karakter zijn ze ook inzetbaar als waakhond, tijdens deze werkzaamheden kunnen ze zich goed laten horen met een luide blaf. De Fox Terriër is nieuwsgierig naar andere honden en mensen, wanneer ze zich bedreigd voelen kunnen ze uitvallen naar andere honden. Het is dus aan te raden om Fox Terriërs aangelijnd te laten in een hondenuitlaatgebied.

Zoals elk hondenras heeft de Fox Terriër vroege socialisatie en training nodig. Wanneer ze al vroeg wennen een mensen en andere dieren helpt dit de hond voor de rest van zijn leven en zal hij opgroeien tot een goed luisterende hond.

Gezondheid van de Fox Terriër

Fox Terriërs zijn over het algemeen een winterhard ras, zonder grote gezondheidsproblemen. Sommige honden hebben echter last van de volgende aandoeningen, namelijk: atopie, levershunt en megaoesofagus.

Verzorging

Dit hondenras heeft een gladde en dichte vacht wat weinig haar verliest. Gladde Fox Terriërs hoeven zelden te worden geborsteld met een stevige borstel om ze er verzorgd uit te laten zien. De Fox Terriërs met een ruwe vacht verliezen niet veel haar, maar moeten ook regelmatig worden geborsteld om hun vacht schoon en stankvrij te houden. Deze hond heeft regelmatig onderhoud nodig aan de nagels, wanneer je de nagels hard hoort tikken op de vloer is het tijd om deze te knippen.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen