Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Flat Coated Retriever

Levensverwachting: 8 - 14 jaar

Gewicht: 25 - 36 kg

Schofthoogte: 56 - 62 cm

Flat Coated Retriever

De Flat Coated Retriever is een hondenras afkomstig uit Engeland.

Geschiedenis

De Flat Coated Retriever is in de negentiende eeuw ontwikkeld door het kruisen van een aantal rassen, waaronder de Newfounlander, de Setter, de Sheepdog en de spaniëlachtige Water Dogs. Tot het begin van de Eerste wereldoorlog was dit een populair ras, maar daarna nam de populariteit af in vergelijking tot die van de van de Labrador en de Golden Retriever. Een prettige bijkomstigheid hiervan is, dat de lijnen raszuiver zijn gebleven en dat het niet een ras dat uit een puppyfabriek komt of in de achtertuin wordt gefokt. Raszuivere Flat Coated Retrievers werden in Engeland in 1864 voor het eerst tentoongesteld en dit ras is door de AKC voor het eerst geregistreerd in 1915.

Karakter

De Flat Coated Retriever staat bekend om zijn beweeglijkheid en is uitstekend geschikt om te apporteren, te jagen en spoor te zoeken. Deze hond kan op allerlei soorten terreinen werken, ook op terrein met bomen of bosjes; het zijn goede zwemmers, dus ook in moerassig gebieden doen ze het goed. De Flat Coated Retriever is niet alleen een jachthond met een goede intuïtie en een uitstekend reukvermogen, maar hij is ook een uitzonderlijk goede gezinshond.

Het is een zeer lieve en sociale hond en de Flat Coated Retriever geniet van alle aandacht en genegenheid die hij van zijn familie ontvangt, hetgeen hij beantwoordt met een overweldigend vertoon van vrolijke en vurige liefde. Deze slimme, actieve, gevoelige en vriendelijk hond doet het uitstekend met kinderen. De Flat Coated Retriever vindt het heerlijk om bij zijn familie te zijn en is binnenshuis rustig. Daarentegen zal eenmaal buiten de deur zijn uitbundigheid naar boven komen, want deze hond houdt ervan om te apporteren en te spelen. De Flat Coated Retriever is zachtaardig tegenover zijn familie en wordt beschouwd als een enthousiaste kwispelstaartende hond.

Gezondheid van de Flat Coated Retriever

De Flat Coated Retriever heeft een aanleg tot het krijgen van oogziekten zoals grauwe staar, distichiasis, entropie en ectropie en andere oogproblemen. Deze honden moeten regelmatig door de CERF getest worden. Ook komen bij de Flat Coated Retriever heupdysplasie, PRA, CHD, epilepsie en diabetes voor. Kanker komt ook voor bij dit ras en een enkele keer ook knieschijfluxatie.

Verzorging

De vacht van de Flat -Coated Retriever behoeft weinig verzorging om deze toch mooi te houden. Wekelijks borstelen met een borstel met pennen en een metalen kam en minimaal trimmen zijn voldoende om de vacht schoon te houden. Deze hond hoeft alleen gebaad te worden als het nodig is. Deze hond verhaart gemiddeld. De vacht heeft de neiging om te vervilten en daarom moeten hals, staart, achter de oren en de achterhand bij het borstelen extra aandacht krijgen.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen