Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Fila Brasileiro

Levensverwachting: 9 - 11 jaar

Gewicht: 57 - 82 kg

Schofthoogte: 60 - 75 cm

Fila Brasileiro

De Fila Brasileiro is een massief ras, dat ook bekend staat als Braziliaanse Mastiff of Cao de Fila.

Geschiedenis

Dit ras zou ontstaan zijn uit de Engelse Mastiff, de Bloedhond, de Bulldog en de Rafeiros. De vroegere Portugese overwinnaars hebben dit ras naar Brazilië gebracht. De Fila Brasileiro heeft zijn reukvermogen, zijn vermogen om spoor te volgen en zijn losse huid van de Bloedhond geërfd. Van de Mastiff bloedlijn heeft de Fila Brasileiro zijn alertheid, zijn moed en zijn compacte lichaam. Deze hond staat bekend om zijn woestheid en durf. Ze zijn uitstekende bewakers van het bezit van hun baas. Door zijn grote vermogen om spoor te volgen en zijn expertise op het gebied van het jagen op wild en het hoeden van vee, is dit ras ook in Noord Amerika en in Europa terecht gekomen.

Karakter

De Fila Brasileiro is een moedige, krachtige Mastiff, die zeer aan zijn menselijke familie gehecht is, en daardoor een trouwe en liefhebbende metgezel is. Deze hond zal, doordat hij extreem toegewijd is aan zijn baas, deze zonder aarzelen beschermen. Deze hond is op zijn hoede en stoutmoedig tegenover vreemden, hetgeen deze hond tot een zeer goede bewakingshond maakt. Deze honden vertrouwen vreemden nooit en zullen nooit vriendelijk tegen ze zijn. Desalniettemin kunnen ze leren om hun baas te gehoorzamen en daardoor kunnen ze onder controle worden gehouden. Hoe jonger een Fila Brasileiro gesocialiseerd wordt, door hem in de aanwezigheid van vreemden te brengen, hoe makkelijker het is om hem in de hand te houden, wanneer er vreemden aanwezig zijn.

Door zijn trouw en zijn beschermende instinct is de Fila Brasileiro een fantastisch gezinshuisdier. Zijn betrouwbaarheid is legendarisch geworden. Deze hond zoekt altijd het gezelschap van zijn baas en heeft een kalme houding, is zelfverzekerd en heeft zelfvertrouwen, wanneer hij met een nieuwe omgeving geconfronteerd wordt. De Fila Brasileiro blijft onophoudelijk geconcentreerd en alert en deze hond is onverstoorbaarwanneer hij met gevaar wordt geconfronteerd.

Gezondheid van de Fila Brasileiro

Net als andere grote hondenrassen is de Fila Brasileiro bevattelijk voor heupdysplasie, CHD, maagtorsie, elleboogdysplasie en PRA. Deze hond moet niet overvoerd worden, omdat hij de neiging heeft om snel dik te worden. Deze honden hebben verder een aanleg tot het krijgen van entropie (naar binnen groeien van de wimper, met schade aan het oog tot gevolg) en enkele genetische ziektes. De symptomen van een eventuele ziekte kunnen makkelijk onopgemerkt blijven, omdat deze honden zeer goed pijn kunnen verdragen en geen krimp zullen geven, zelfs al hebben ze erg veel pijn.

Verzorging

De korte, gladde, vacht van de Fila Brasileiro is makkelijk te verzorgen en moet met een stevige borstel geborsteld worden, verder wordt stevig afwrijven met een handdoek geadviseerd om de vacht te laten glanzen. Deze honden hoeven alleen worden gebaad of worden behandeld met droogshampoo als het nodig is. Dit ras verhaart gemiddeld.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen