Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

field-spaniel

Levensverwachting: 10 - 12 jaar

Gewicht: 16 - 20 kg

Schofthoogte: 43 - 46 cm

Field Spaniël

Men neemt aan dat de Field Spaniël is ontwikkeld in Engeland, door selectief te fokken met English Cocker Spaniëls.

Geschiedenis

Vooreerst werden alle jagende Spaniëls gemakshalve als Field Spaniëls geclassificeerd; later werden de grotere honden Field Spaniëls genoemd vanwege hun gewicht en werden de kleinere honden Cocker Spaniëls genoemd. Oorspronkelijk kwamen beide soorten in één worp voor. De Cocker, de Sussex, de Ierse Water en de Engelse Water Spaniël horen allemaal tot dezelfde bloedlijn. Het goed geproportioneerde standaard rastype van de Field Spaniël, dat we vandaag de dag zien is het resultaat van de inspanningen in 1948 gedaan door de Field Spaniël Society.

Karakter

Field Spaniëls zijn bekend om hun lange, glanzende vacht en hun atletische bouw. Ze hebben een speelse en aanhankelijke persoonlijkheid en zijn geweldige gezinshonden. Ze zijn ook intelligent en leergierig en kunnen gemakkelijk worden opgeleid om allerlei trucjes te doen.

Field Spaniëls hebben veel beweging en uitdaging nodig om tevreden te zijn en zijn geschikt voor mensen met een actief levensstijl. Hoewel ze oorspronkelijk werden gebruikt voor de jacht, zijn Field Spaniëls tegenwoordig voornamelijk gezelschapshonden. Ze zijn geschikt voor mensen die wonen in een huis met een tuin, maar ze kunnen ook in een appartement wonen als ze voldoende beweging krijgen.

Gezondheid van de Field Spaniël

Heupdysplasie, oogproblemen en schildklierproblemen zijn de gezondheidsproblemen waar bij de Field Spaniël gewoonlijk op gelet moet worden.

Verzorging

Om de Field Spaniël er goed uit te laten zien is een matige hoeveelheid verzorging nodig. De zijdeachtige vacht moet minimaal twee keer per week gedurende vijf minuten worden geborsteld. Ook moeten de oren regelmatig worden schoongemaakt en er wordt geadviseerd om de vacht twee keer per jaar professioneel te laten trimmen. Het is het beste om deze hond vaak aan de lijn of in een omheinde tuin te laten rennen.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen