Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Eurasiër

Levensverwachting: 14 - 15 jaar

Gewicht: 18 - 32 kg

Schofthoogte: 48 - 60 cm

Eurasier

De Eurasier is een ras van middelgrote honden van het Spitz-type dat voor het eerst uit Duitsland kwam. Deze honden staan ​​bekend als zeer intelligent, loyaal en soms humeurig.

Geschiedenis

In de jaren zestig begon de Duitse fokker Julius Wipfel Chow-Chows te kruisen met Wolfspitz-honden en later Samoyeds, die de Eurasier produceerde die we vandaag kennen. Oorspronkelijk de Wolf Chow genoemd, werden de honden in 1973 erkend door de Federation Cynologique Internationale en kregen ze de naam Eurasier om hun gecombineerd Europees en Aziatisch erfgoed te symboliseren. Het ras werd in 1996 door de United Kennel Club erkend onder de naam Euraziatisch. De UKC categoriseert het als een noordelijk ras, de FCI beschouwt het als een Spitz of primitief type. De honden zijn populair in Duitsland en Zwitserland, maar zijn nog steeds weinig bekend in de Verenigde Staten. Vanaf vandaag zijn er slechts ongeveer 9.000 Eurasiers in de wereld, maar ze worden een populair ras en een geliefd huisdier. De AKC vermeldt de Eurasier momenteel als een Foundation Stock Service-ras.

Karakter van de Eurasier

De Eurasier is een rustige en gelijkmoedige hond die vasthoudt aan een roedelmentaliteit. Dit betekent dat het zeer gezinsgerichte honden zijn. Ze zijn alert op hun omgeving en waakzaam, waardoor ze geweldige beschermers zijn van hun roedel of familie. Ze zijn echter meestal niet agressief tegenover anderen. Omdat het familie-georiënteerde honden zijn, houden ze meestal meestal van iemand met hen. Ze nemen ook hun tijd wanneer ze nieuwe mensen en honden ontmoeten, hoewel ze meestal niet uiterlijk agressief tegenover hen zijn.

Deze loyale pups kunnen heel goed met kinderen en andere huisdieren opschieten, vooral als ze met hen zijn grootgebracht. Dit hondenras heeft in het algemeen een zeer zachte persoonlijkheid en ze genieten van een familiale omgeving waar ze constant zijn met iemand bij wie ze zich op hun gemak voelen. Zo niet, dan worden ze snel angstig en depressief. Het activiteitenniveau van de Eurasier is gemiddeld tot redelijk. Ze houden van dagelijkse wandelingen, maar zijn niet overdreven actief of energiek. Ze zijn intelligent en gehoorzaam, waardoor ze gemakkelijk nieuwe vaardigheden of trucs kunnen leren.

Gezondheid

Het Eurasier-ras kan vatbaar zijn voor sommige van dezelfde omstandigheden waarmee de Chow-Chow en Wolfspitz ook te maken hebben. Hoewel vrijwel de meeste, zo niet alle, over het algemeen gezond zijn, kunnen sommige gevoelig zijn voor enkele gezondheidsproblemen, daarom is het belangrijk om goede zorg en regelmatige veterinaire controles te behouden. Enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen waar Eurasier aan lijdt, zijn onder meer: Heupdysplasie, Patella luxatie, hypothyreoïdie en oogproblemen.

Verzorging

Zoals alle honden, hebben Eurasiers regelmatig veterinaire controles nodig om ervoor te zorgen dat ze gezond zijn en dat er geen onderliggende problemen bestaan. Zoals bij veel honden die dikke vachten hebben, werpen Eurasiers veel haren af. Minstens een of twee keer per jaar ondergaan ze een zwaar verlies dat ongeveer drie weken duurt. Om dit onder controle te houden, moet je je hond borstelen en warme baden geven. Blaas hun vacht ook grondig droog om los haar te verwijderen, maar houd de warmte-instelling laag om brandwonden te voorkomen.

Controleer hun oren dagelijks op viezigheid en knip de nagels van je hond voordat ze te lang worden, vaak een of twee keer per maand. De Eurasier is geen overdreven actieve hond. In feite zouden veel eigenaren hun Eurasiers beschrijven als lui. Een wandeling van 30 tot 60 minuten per dag is voldoende beweging voor dit ras, hoewel ze ook wat actieve speeltijd binnen of in de achtertuin zullen waarderen.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.