Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Eurasiër

Levensverwachting: 14 - 15 jaar

Gewicht: 18 - 32 kg

Schofthoogte: 48 - 60 cm

Eurasier

De Eurasier is een ras van middelgrote honden van het Spitz-type dat voor het eerst uit Duitsland kwam. Deze honden staan ​​bekend als zeer intelligent, loyaal en soms humeurig.

Geschiedenis

De Eurasier is een relatief nieuw ras hond dat afkomstig is uit Duitsland. Het ras is ontstaan in de jaren 60 toen de Duitse fokker Julius Wipfel een kruising maakte tussen de Wolfsspitz en de Chow Chow. De bedoeling was om een ras te creëren dat de trouw en intelligentie van de Wolfsspitz zou combineren met de rustige en zelfverzekerde karakter van de Chow Chow.

In 1969 werd de Eurasier erkend als een officieel ras door de Duitse Kennel Club. In de loop der jaren is het ras populair geworden als gezelschapshond en als showhond. De Eurasier is een intelligent, vriendelijk en trouw ras dat goed kan samenleven met andere huisdieren en kinderen.

Karakter van de Eurasier

De Eurasier is een intelligent, vriendelijk en trouw ras. Ze zijn rustig en zelfverzekerd, maar ook speels en energiek. Ze houden van gezelschap en aandacht en zijn geweldig als gezelschapshond voor gezinnen met kinderen. Ze zijn ook zeer intelligent en leren snel nieuwe trucjes en commando's. De Eurasier is echter wel een beetje eigenwijs en kan soms lastig zijn om te trainen als ze geen motivatie hebben. Al met al is de Eurasier een geweldige huisgenoot voor iemand die op zoek is naar een intelligent, vriendelijk en trouw ras.

Gezondheid

De Eurasier is over het algemeen een gezond en sterk ras. Zoals bij alle rassen zijn er echter bepaalde gezondheidsproblemen waarmee ze geconfronteerd kunnen worden. Enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij de Eurasier zijn onder andere oogaandoeningen, huidproblemen en gebitsproblemen.

Verzorging

Eurasiers hebben regelmatig veterinaire controles nodig om ervoor te zorgen dat ze gezond blijven. Zoals bij veel honden die dikke vachten hebben werpen Eurasiers veel haren af. Om dit onder controle te houden, moet je de hond borstelen en warme baden geven. Blaas hun vacht ook grondig droog om los haar te verwijderen.

Controleer de oren dagelijks op viezigheid en knip de nagels van je hond voordat ze te lang worden, vaak een of twee keer per maand. De Eurasier is geen overdreven actieve hond. Een wandeling van 30 tot 60 minuten per dag is voldoende beweging voor dit ras, hoewel ze ook wat actieve speeltijd binnen of in de achtertuin zullen waarderen.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen