Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Epagneul Nain Papillon

Levensverwachting: 13 - 15 jaar

Gewicht: 3 - 5 kg

Schofthoogte: 20- 28 cm

Epagneul Nain Papillon

De Epagneul Nain Papillon is een zeer oud ras en het was de favoriet van de Europese hoven.

Geschiedenis

De Epagneul Nain Papillon is een klein ras hond dat afkomstig is uit Frankrijk. De naam van het ras komt van het Franse woord "papillon", wat "vlinder" betekent, vanwege de vorm van zijn oren. Het ras wordt al sinds de 16e eeuw gekenmerkt door zijn kleine formaat en vlinder-achtige oren. In de loop der tijd is het ras populair geworden als gezelschapshond en als showhond. De Epagneul Nain Papillon is een intelligent, vriendelijk en trouw ras dat goed kan samenleven met andere huisdieren en kinderen.

Karakter

De Epagneul Nain Papillon is een vriendelijke, intelligente en trouwe hond die goed kan samenleven met andere huisdieren en kinderen. Ze zijn actief en energiek, en genieten van gezelschap en aandacht. Ze zijn ook zeer intelligent en leren snel nieuwe trucjes en commando's. Ze zijn vaak speels en houden van het verkennen van hun omgeving.

Als gezelschapshond zijn ze geweldig en zullen ze altijd proberen hun baasje tevreden te stellen. Ze zijn echter wel een beetje eigenwijs en kunnen soms lastig zijn om te trainen als ze geen motivatie hebben. Al met al is de Epagneul Nain Papillon een geweldige huisgenoot voor iemand die op zoek is naar een klein, vriendelijk en actief ras.

Gezondheid van de Epagneul Nain Papillon

De Epagneul Nain Papillon is over het algemeen een gezond en sterk ras. Zoals bij alle rassen zijn er echter bepaalde gezondheidsproblemen waarmee ze geconfronteerd kunnen worden. Enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij de Epagneul Nain Papillon zijn onder andere oogaandoeningen, gebitsproblemen en patella luxatie (een probleem met de knieschijf). Het is belangrijk om regelmatig controleren bij de dierenarts om eventuele gezondheidsproblemen op te sporen en te behandelen voordat ze ernstig worden.

Verzorging

De verzorging van de Epagneul Nain Papillon is niet moeilijk, maar er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat de hond gezond en gelukkig blijft. Zoals bij alle honden is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de Epagneul Nain Papillon voldoende beweging krijgt om gezond te blijven. Het is een actief en energiek hondenras en heeft regelmatig beweging nodig om fit en gezond te blijven.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen